Nederlandse korte animatiefilm op shortlist Oscars

De Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste korte animatie van het jaar staat op de shortlist van titels die nog in de race zijn.

Dat heeft de Academy bekendgemaakt. A Single Life van regisseur Joris Oprins behoort tot de tien filmpjes die nog kans maken op een nominatie. Er waren 85 kandidaten ingezonden voor de prijs.

In de korte animatie zet Pia een mysterieuze vinyl single op waardoor ze ineens in staat blijkt om door haar eigen leven te reizen. Het filmpje werd gemaakt in het kader van het project Ultrakort van het Nederlands Film Fonds en bioscoopexploitant Pathé. A Single Life is vanaf 4 december in de bioscopen te zien als voorfilmpje bij de komedie Gooische Vrouwen 2.

Pixar
Opvallend in het lijstje is dat studio Pixar voor het tweede jaar in de shortlist ontbreekt. In het verleden won Pixar met grote regelmaat het beeldje voor beste korte animatie.

De daadwerkelijke nominaties voor de Oscar voor beste korte animatie van het jaar worden half januari bekendgemaakt. Dan wordt ook bekend of de inzending voor beste buitenlandse film, Lucia de B., een nominatie heeft. De uitreiking van de Oscars is eind februari.

Bron: Het Parool