Nominaties beste Europese documentaire

De European Film Academy kondigt met trots de zes nominaties aan in de categorie  EUROPEAN DOCUMENTARY 2014 – de beste Europese documentaire.

Een commissie bestaande uit de  EFA Board Members Antonio Saura (producent, Spanje) en Ada Solomon (producent, Roemenië), EFA Member Signe Byrge Sørensen (producent, Denemarken), als ook de documentaire deskundigen Claas Danielsen (Duitsland), Ally Derks (Nederland) en Jacques Laurent (België) hebben de volgende documentaires genomineerd :

JUST THE RIGHT AMOUNT OF VIOLENCE
Denemarken
01:19:31

SCENARIO & REGIE: Jon Bang Carlsen

PRODUCTIE: Helle Ulsten & Jon Bang Carlsen

Zogenaamde “interventionisten” lichten in welgestelde woonwijken van Los Angeles ontspoorde tieners van hun bed om ze tegen hun wil, met toestemming van hun ouders, af te voeren naar een streng heropvoedingsinstituut in Utah

MASTER OF THE UNIVERSE
Duitsland/Oostenrijk
01:28:00

REGIE: Marc Bauder

PRODUCTIE: Marc Bauder & Markus Glaser

Niet de politici, legers of zelfs landen, maar investment bankers zijn de echte  Masters of the Universe. Een ontluisterende blik op de financiële wereld.

OF MEN AND WAR
Frankrijk/Zwitserland
02:21:40

SCENARIO, REGIE & PRODUCTIE: Laurent Bécue-Renard

Lang na hun terugkeer blijven traumatische herinneringen deze Amerikaanse oorlogsveteranen achtervolgen, bij hun pogingen de draad van het leven weer op te pakken.

SACRO GRA
Italië/Frankrijk
01:33:00

REGIE: Gianfranco Rosi

SCENARIO: Nicolo Bassetti

PRODUCTIE: Marco Visalberghi & Carole Solive

Het leven langs de ringweg rond de stad Rome  – de Grande Raccordo Anulare, of GRA- en de onzichtbare werelden en mogelijke toekomstbeelden die zich in dit gebied van constante onrust herbergen.

WAITING FOR AUGUST
België
01:22:00

SCENARIO & REGIE: Teodora Ana Mihai

PRODUCTIE: Hanne Phlypo & Antoine Vermeesch

De vijftienjarige Georgiana wordt  gebombardeerd tot gezinshoofd en verantwoordelijk voor haar zes broers en zusjes, wanneer haar moeder de sociale huisvesting in de buitenwijken van het Roemeense Bacau verlaat om als gastarbeider elders te werken.

WE COME AS FRIENDS
Oostenrijk
01:45:00

SCENARIO, REGIE & PRODUCTIE: Hubert Sauper

Een science fiction-actige odyssee vanuit een zelfgebouwd vliegtuigje.

De meer dan 3000 EFA Members zullen de uiteindelijke winnaar bepalen. De European Documentary 2014 zal worden uitgereikt tijdens de

27ste European Film Awards Ceremonie in Riga op zaterdag 13 december 2014 – live te volgen op www.europeanfilmawards.eu

Live on www.europeanfilmawards.eu

Bron: MVSP