Twee Nederlandse films in competitie Mannheim-Heidelberg

Maar liefst vier Nederlandse films zijn geselecteerd voor de komende editie van het Internationales Filmfestival Mannheim-Heidelberg in Duitsland. Het festival focust op nieuw talent en vindt plaats van 6 tot en met 16 november.

Twee speelfilms zijn opgenomen in de Internationale Competitie: A Long Story van Jorien van Nes en Helium van Eché Janga. A Long Story is al vertoond op verschillende gerenommeerde festivals in het buitenland, waaronder het Shanghai International Film Festival en het Stockholm International Film festival Junior. Helium ontving na haar wereldpremière op het International Film Festival Rotterdam lovende kritieken en beleeft op Mannheim-Heidelberg haar internationale première. De twee regisseurs maken kans op onder andere de Grote Prijs voor Nieuwkomer van het jaar.

In de jeugdfilm-sectie wordt Brammetje Baas vertoond, de debuutfilm van Anna van der Heide die al op veel filmfestivals wereldwijd is vertoond en meerdere prijzen heeft gewonnen.

Daarnaast maakt festivalfavoriet Pony Place van Joost Reijmers onderdeel uit van het Korte films om middernacht-programma.

Bron: EYE International