Nu in EYE

(Voor)premières Violet (Q&A regisseur), Wakolda en Mommy; aanvang KLIK! Animation Festival.

KLIK!

The seventh edition of KLIK! Animation Festival will take place from November 4-9, 2014. Cartoons, stop motion animation, 3D productions: prepare yourself for six days of animated shorts from around the globe, masterclasses, premieres and parties at KLIK! 2014. (KLIK!)

Violet

Visueel indrukwekkend debuut volgt een jongen in shock na het gewelddadige verlies van zijn beste vriend. Winnaar Grand Prix Generation 14plus op het Filmfestival van Berlijn. **** (De Filmkrant)

Wakolda

Sinister, subtiel drama waarin een familie in Patagonië zonder het te weten in hun hotel onderdak biedt aan een beruchte nazimisdadiger. De arts toont een morbide fascinatie in hun 12-jarige dochter.

Mommy

Bitterzoet familiedrama over een verstikkende moeder-zoonrelatie draaide in de competitie van Cannes en wordt gezien als de beste film van Xavier Dolan tot nu toe. *****, #1 Must See Film van de Maand, (De Filmkrant)

Een vlucht regenwulpen

In de verfilming van de bestseller van Maarten ’t Hart gaat een schuchtere bioloog op zoek naar De Vrouw om groot onheil af te wenden. EYE brengt een digitale restauratie uit naar aanleiding van Nederland Leest, op 10 november met lezing.

Anthony McCall: Now – Performing Cinema

Wie is de creatieve geest achter de vertoning: de regisseur, de operateur, het publiek – of zijn zij allen slechts radertjes van een groter mechanisme: dat van een cinema-apparaat zelf?

Anthony McCall: Now – Black Smoking Mirror, Conical Solid, Line Describing a Cone

Wereldpremière van Black Smoking Mirror (Prins & Van Boven, 2014), een performance over weerstand en obstructie van het doek met lasergravure en elektronisch geluid, gevolgd door McCalls 16mm Conical Slid en Line Discribing a Cone.

Bron: