Nu in EYE

Opening Parisienzaal, première 20.000 Days on Earth met Nick Cave.

Parisienzaal in De FilmHallen

Donderdagavond is de Parisien-zaal in de Filmhallen officieel geopend. EYE verzorgt de programmering van deze zaal, het interieur was jarenlang in gebruik bij het voormalige Filmmuseum in het Vondelpark.

20,000 Days on Earth

De film toont de 20.000ste dag in het leven van muzikant, schrijver en cultuuricoon Nick Cave. “…mysterieuze waarheid over muzikale vervoering — in een geweldige montage van nieuwe en oude beelden…” (***** De Filmkrant)

Cinema Concert – J’accuse

Anti-oorlogsfilm uit 1919 van Abel Gance met een indrukwekkende climax waarin de slachtoffers op het slagveld van WOI herrijzen en de levenden aanklagen. Nieuwe restauratie door EYE. Cinema Concert met live muzikale begeleiding.

A’dam – E.V.A. 2 marathon

De veelgeprezen en internationaal bekroonde dramaserie A’dam – E.V.A. (‘Amsterdam en vele anderen’) krijgt een vervolg met acht nieuwe afleveringen. Voorpremière in EYE op 1 november.

Minoes

N.a.v. 25 jaar Bos Bros en de komende première van de Annie M.G. Schmidt-verfilming Wiplala vertoont EYE verschillende eerdere Annie M.G. Schmidt-films. Komende week Minoes met Carice van Houten en Theo Maassen.

Het Schrijfpaleis: jubileum

Een bijzondere en feestelijke editie want Het Schrijfpaleis bestaat tien jaar. Moniek Kramer presenteert haar laatste Schrijfpaleis en onder haar deskundige leiding wordt een drietal scenario’s gelezen.

Museumnacht: EYE See the Light

Zie het licht in EYE! Tijdens de Museumnacht gaat bij EYE in het hele pand het licht aan (of juist uit) op alle mogelijke manieren.

Bron: EYE