Verslag NBF Netwerkborrel 27 oktober – IDFA preview met Ally Derks

Maandagavond stroomde De Kring weer vol voor de NBF Netwerkborrel. Tijdens deze avond konden de bezoekers genieten van een exclusieve preview van het documentairefestival IDFA door directeur Ally Derks. Met veel enthousiasme liet Ally verschillende fragmenten zien en besprak ze de speciale programma’s en diverse themabijeenkomsten.

De fragmenten die Ally liet zien varieerden van komisch tot serieus, maar beloofden allen een spannend en interessant festival. Volgens Ally springt een aantal onderwerpen eruit als het gaat om de programmering. Zo zijn er dit jaar veel films geprogrammeerd die gaan over ouderen en ouder worden. Ook wordt er bijzondere aandacht besteed aan vrouwen (van vrouwelijke makers tot vrouwelijke kijkers). Verder speelt posttraumatische stress een rol  in veel films. Maar ook gender en seksualiteit zijn een groot thema tijdens deze editie van IDFA. Dit jaar zijn alle films in de online catalogus getagd, dus je kunt gemakkelijk films opzoeken via de website.

Ally liet 11 fragmenten zien van smaakmakende documentaires. Hier vind je haar lijstje.

– Hip Hop-eration
– Of Men and War
– Regarding Susan Sontag
– The Circus Dynasty
– The Look of Silence
– 12th and Delaware
– Rio 50 degrees
– Warriors from the North
– Before the Last Curtain Falls
– That Sugar Film
– Finding Fela

Maar dit is natuurlijk slechts een selectie van alle films. Op de website kun je alvast zoeken naar je eigen potentiële favorieten. Vanaf donderdag 6 november vind je het gehele programma op de IDFA website.

De 27e editie van IDFA vindt plaats van 19 tot en met 30 november 2014. Het programma staat donderdag 6 november online. Kaartverkoop voor vrienden start op vrijdag 7 november om 12.00 uur. De reguliere kaartverkoop voor het festivalprogramma start op dinsdag 11 november om 19.00 uur.

Binnenkort komen ook de foto’s van de Netwerkborrel online te staan op onze Facebookpagina. Hou deze in de gaten!

De volgende Netwerkborrel belooft ook een bijzondere editie te worden en deze zal plaatsvinden op maandag 24 november. Deze keer hebben we een programma dat speciaal voor onze leden is.

We hebben erg genoten van Ally’s preview en hopen iedereen weer te zien bij de volgende openbare editie van de Netwerkborrel!