NCE masterclasses in november

Na de succesvolle jaarlijkse masterclass tijdens het NFF organiseert de NCE in november nog eens twee bijzondere internationale masterclasses: 13 november: Nico Leunen over The Broken Circle Breakdown en 23 november: Componist/editor John Ottman.

Donderdag 13 november: Nico Leunen over The Broken Circle Breakdown

De vermaarde Belgische editor Nico Leunen (onder meer onderscheiden met de Vlaamse Cultuurprijs 2012) zal ingaan op het montageproces van de veelbekroonde film The Broken Circle Breakdown van Felix van Groeningen (Menuet/TopKapi 2012). Deze film werd onder meer genomineerd voor een Oscar in de categorie Best Foreign Language Film, en Leunen won er een Endsor (Vlaamse Filmprijs) voor. Het is sterk aan te raden de film van tevoren te zien (verkrijgbaar op DVD, BluRay en On-Demand).

18u30 Inloop
19u00 Start Programma
22u00 Einde Programma

Nederlandse Filmacademie
Bioscoopzaal (2e verdieping)
Markenplein 1
1011 MV Amsterdam

Belangstellenden kunnen kaarten à 5 Euro bestellen via www.cinemaeditors.nl.

Zondag 23 november: John Ottman

John Ottman is zowel componist als editor (geen veelvoorkomende combinatie) van onder meer de films van Bryan Singer. Aan de hand van fragmenten uit films als The Usual Suspects (waarvoor Ottman een BAFTA won), Apt Pupil, Superman Returns, Valkyrie en X-Men: Days of Future Past zal hij praten over zijn werk en vanzelfsprekend zal hij ingaan op de combinatie van montage en muziek in film.

14u00 Inloop
14u30 Start Programma
18u00 Einde Programma

Nederlandse Filmacademie
Bioscoopzaal (2e verdieping)
Markenplein 1
1011 MV Amsterdam

Belangstellenden kunnen kaarten à 15 Euro bestellen via www.cinemaeditors.nl.

N.B.: In aanloop naar deze masterclass zullen op dinsdag 4 november, donderdag 6 november en dinsdag 18 november op de Nederlandse Filmacademie een drietal films te zien zijn waaraan John Ottman werkte. Hierover volgt binnenkort meer informatie.

Bron: NCE