Recordaantal Nederlandse jeugdfilms naar Chicago

Maar liefst veertien Nederlandse jeugdfilms zijn geselecteerd voor de 31e editie van het Chicago International Children’s Film Festival (CICFF). Het CICFF is het grootste kinder- en jeugdfilmfestival van Noord-Amerika met dit jaar 290 films uit 32 landen. Het festival gaat vrijdag 24 oktober van start en duurt tot en met 2 november.

In Chicago zullen vier speelfilms uit Nederland te zien zijn: van regisseur Frans Weisz Finn, die bezig is aan een zegetocht langs internationale jeugdfilmfestivals, Mees Kees op kamp van Barbara Bredero, de animatiefilm Pim en Pom: het grote avontuur van Gioia Smid en van Dennis Bots Oorlogsgeheimen, die in september haar internationale première beleefde tijdens het Toronto International Film Festival.

Daarnaast is een groot aantal korte films geselecteerd waaronder Alles mag van Steven Wouterlood en twee animatiefilms van regisseur Mascha Halberstad: Dag Meneer de Vries en Munya in mij. Korte documentaires die worden gepresenteerd zijn: Bente’s stem van Marijn Frank, Moet je horen van Soulaima el Khaldi, Jamey’s gevecht van Denise Janzée, Mijn ding is taal zeg maar niet echt van Xander de Boer, Louis van het reuzenrad van Tara Falaux, Merlijn en de rode appel van Susan Koenen en Youssef zeg eens nee van Marjolijn Heijnen.

Bron: EYE International