NLkabel reorganiseert, directeur vertrekt

Vanwege een reorganisatie van branchevereniging NLkabel zal deze organisatie afscheid nemen van een aantal medewerkers, waaronder haar huidige directeur Rob van Esch. Dat heeft NLKabel donderdag gemeld.

NLkabel behartigt de belangen van kabelbedrijven. De leden van NLkabel, waaronder Ziggo, UPC, CAIW en DELTA, bieden consumenten en bedrijven via de kabel onder meer internet, digitale televisie, video on demand en telefonie.

De afgelopen jaren zijn er, mede door voortgaande consolidatie in de sector, langzaam maar zeker verschuivingen opgetreden in de kerntaken van NLkabel en de daaruit voortvloeiende werkzaamheden. Met de aanstaande overname van Ziggo door Liberty Global start een nieuw hoofdstuk voor de Nederlandse kabelsector.

NLkabel vice-voorzitter Niek Geelhoed: “Kabelbedrijven hadden en hebben nog steeds veel gedeelde belangen. NLkabel heeft die altijd goed behartigd. Het bestuur ziet daarom een blijvende betekenisvolle rol voor NLkabel in de toekomst, en die zal de komende maanden opnieuw worden vastgesteld.”

Vooruitlopend op de discussie over de toekomst, is nu echter de beslissing genomen om verschillende taken niet meer door NLkabel te laten uitvoeren. Het gaat specifiek om enkele auteursrecht-gerelateerde zaken, en werkzaamheden die samenhangen met de praktische coördinatie tussen kabelbedrijven. Als gevolg hiervan zullen adviseur Legal &R egulatory Affairs Gino van Zolingen en directiesecretaresse Nathalie Alewijnse NLkabel gaan verlaten. Daarnaast is in goed overleg afgesproken dat directeur Rob van Esch zijn werkzaamheden per 1 februari 2015 zal beëindigen. Van Esch is gedurende een periode van 14 jaar het gezicht geweest van de kabelsector.

Rob van Esch: “Ik ben trots op iedereen in de sector vanwege de prestaties die zijn geleverd. Daardoor én door de investeringen in onze sector staat Nederland bovenaan de wereldranglijsten voor breedband. De nieuwe samenstelling van de sector biedt weer verdere perspectieven voor sector en samenleving. Ik voel me blijvend verbonden met de sector, maar het is goed dat andere mensen het stokje nu overnemen.”

Na 1 februari zal Mathieu Andriessen, Public Affairs-manager, het eerste aanspreekpunt zijn van NLkabel.

Bron: NLkabel/Broadcast Magazine