Programma VERS Awards 2014 bekend

Dit najaar presenteert VERS, vereniging voor nieuwe film- en televisiemakers, weer een editie van de VERS Awards. Op vrijdag 24 oktober aanstaande staat bioscoop Het Ketelhuis in Amsterdam in het teken van jong talent. De beste nieuwe films van beginnende Nederlandse film- en televisiemakers worden vertoond. Deze korte films strijden om zowel de Filmmore/Cam-a-lot juryprijs als de Binger Filmlab publieksprijs. De avond wordt gepresenteerd door Sarah Sluimer, schrijfster en programmamaakster Kunst en Politiek bij De Balie en door Willem Bosch, scenarioschrijver en oud-voorzitter van VERS

VERS Awards
Eén keer per jaar organiseert VERS de VERS Awards, een wedstrijd voor nieuwe filmmakers. Het is de kans voor nieuwe filmmakers om hun korte film, fictie, documentaire of animatie (maximaal 25 minuten) te vertonen voor een kritische jury en een minstens even kritisch publiek. De 7 geselecteerde films maken kans op de Filmmore/ Cam-a-lot juryprijs ter waarde van € 10.000,- te besteden aan een nieuwe film en op de Binger Filmlab publieksprijs. De jury bestaat deze editie uit: Menno Otten, regisseur; Imre Reutelingsperger, editor; en Ineke Goes, animator/illustrator.

Programma
20.30 uur – Vertoning films in competitie:
Noord Oost Hard West (documentaire, regie: Bart van den Aardweg);
Blindrunners (fictie, regie: David-Jan Bronsgeest);
What about a Man? (animatie, regie: Florian Walraven);
If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy (documentaire, regie: Mea de Jong);
Innuendo
(animatie, regie: Tim de Haan);
Anton (fictie, regie: Nico van den Brink);
COAT (animatie, regie: Thijs Koole).

Omdat Pitstop (fictie, regie: Jim Süter) vorig jaar geselecteerd was maar op het laatste moment niet vertoond kon worden, zal de film dit jaar buiten de competitie te zien zijn.

Vanwege de lengte van het programma is er een pauze.

23.30 uur:
Uitreiking Filmmore / Cam-a-lot juryprijs (in de zaal)
00.00 uur:
Uitreiking publieksprijs (in de lobby van Het Ketelhuis) en start VERS feest

Na de vertoning van de geselecteerde films en de bekendmaking van de winnaars is het tijd voor feest! DJ Umoja draait tot in de kleine uurtjes platen in het café van Het Ketelhuis.

Kaarten voor de VERS Awards kosten €7,50 (VERS leden hebben gratis toegang, reservering verplicht) en zijn online te bestellen via Het Ketelhuis: www.ketelhuis.nl, 020 – 6840090.

Het feest is vrij toegankelijk.

De VERS Awards worden mede mogelijk gemaakt door:
Het Nederlands Filmfonds, Stichting VEVAM Fonds, Het Ketelhuis, Binger Filmlab, Filmmore en Cam-a-lot.

Bron: VERS