Burny Bos Talent Award 2014: De genomineerden zijn bekend

Drie scriptschrijvers zijn genomineerd voor de Burny Bos Talent Award 2014. Het thema van de prijsvraag was dit jaar Ruimtevaart.

De jury bestaande uit, Tamara Bos, Sannette Naeyé, Fine Trossèl, Dirk de Lille, André Kuipers en Burny Bos zijn het unaniem eens om deze drie filmconcepten (uit 86 inzendingen) te nomineren voor de Talent Award.

In willekeurige volgorde zijn genomineerd:

Jean Koolen met OTTO
Victoria Warmerdam met SPACEKEES
Tamara Miranda met DE ONZICHTBARE ASTRONAUT

Het werk van Jean Koolen kent een hoog sensitief karakter, met meerdere zeer ontroerende scènes. Het is alsof de schrijver in een constante flow zijn gedachten op papier heeft gezet. En dat raakt. Het verhaal over Otto die graag een tekening aan zijn overleden opa wil geven, ontroert al tijdens het lezen van het treatment. De jury onderkent het absolute schrijftalent van Jean.De inzending van Victoria Warmerdam met SPACEKEES heeft alles in zich om uit te groeien tot een geweldige familiefilm. Het buitengewoon originele uitgangspunt, waarbij de hoofdpersonen in een totaal andere tijd en ruimte dan onze wereld zijn geplaatst, biedt meer dan genoeg mogelijkheden voor een ‘coming of age’ drama vol humor, spanning en emotie.

DE ONZICHTBARE ASTRONAUT van Tamara Miranda is een project met diepgang. De wens van de maakster om kinderen, die zonder vader opgroeien, een verhaal te geven waar ze kracht uit kunnen halen, spreekt de jury zeer aan.

Vanavond wordt tijdens de Cinekid Prijsuitreiking de winnaar bekendgemaakt door Burny Bos en André Kuipers.

Bron: Nederlands Filmfestival