Beeld en Geluid: audiovisueel erfgoed op Wikipedia

Beeld en Geluid organiseert van 27 oktober tot 3 november een zogenaamde videosprint in het kader van de UNESCO World Day for Audiovisual Heritage. Doel is om het Nederlands audiovisueel erfgoed beter zichtbaar te maken op Wikipedia.

De dag voor audiovisueel erfgoed van UNESCO is een jaarlijks initiatief om aandacht te vragen voor het belang van het behoud van audiovisuele documenten: bijvoorbeeld film-, televisie- en radiomateriaal.

In het kader van deze dag voor audiovisueel erfgoed looft Beeld en Geluid een aantal prijzen uit onder de mensen die tussen 27 oktober en 3 november Wikipedia-artikelen verrijken met videomateriaal. Deelnemers aan de videosprint kunnen zich via deze projectpagina opgeven en op 27 oktober direct aan de slag. Ervaring met het bewerken van Wikipedia is niet nodig. Op de projectpagina staat een duidelijke uitleg en een instructievideo, waardoor iedereen kan deelnemen.

Met deze videosprint hoopt Beeld en Geluid audiovisueel erfgoed als bron van kennis ook binnen de vrije online encyclopedie Wikipedia op de kaart te zetten

Bron: Beeld en Geluid/Broadcast Magazine