Scenariogoeroe Robert McKee komt nog een keer naar Nederland

Robert McKee, ’s werelds bekendste scenariogoeroe en auteur van STORY komt opnieuw naar Nederland. 10 NBF-leden krijgen €50,- korting op de toegangsprijs. De couponcode is per mail toegestuurd naar alle leden, of is op te vragen via nbf@nbf.nl of 020-6646588.

Afgelopen mei deelde de 73-jarige Amerikaan zijn geheimen nog met Nederlandse regisseurs, scenaristen, acteurs, dramaturgen en producenten in zijn beroemde 4-­daags STORY seminar. Zijn nieuw aangekondigde STORY seminar (28 t/m 31 mei 2015) zou wel eens zijn laatste optreden in Nederland (en mogelijk zelfs in Europa) kunnen zijn.

Robert McKee
De Amerikaanse Robert McKee was acteur, regisseur en scriptdokter, maar werd bekend als schrijfdocent. McKee (73) was acteur, regisseur en scriptdokter maar kreeg met name als schrijfdocent internationale bekendheid. Zijn boek ‘Story: Style, Structure, Substance, and the Principles of Screenwriting’ (1999) geldt als de bijbel onder de scenarioboeken. Een hele generatie schrijvers is door hem opgeleid. Onder zijn oud-­studenten zitten 63 Academy Award winnaars, 164 Emmy Award winnaars, 30 WGA (Writers Guild of America) Award winnaars en 26 DGA (Directors Guild of America) Award winnaars.

2e Amsterdam STORY seminar
Het seminar wordt opnieuw georganiseerd door regisseur/producent Sander Veeneman van Sanset Pictures, in samenwerking met het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en het NCE en Netwerk Scenarioschrijvers. De eerste Amsterdam editie was een bijzonder groot succes; deelnemers beoorde elden het seminar met gemiddeld een 9,1. In plaats van simpelweg het behandelen van de ‘technische’ aspecten van verhalen onderzoekt McKee in zijn seminar nadrukkelijk de verhalende structuur en de aspecten die een verhaal meeslepend maken of niet. Een coherente narratieve structuur waarin alle gebeurtenissen door het verhaal op een logische manier met elkaar in verband gebracht worden versterkt de manier waarop de ontvanger het verhaal tot zich neemt én onthoudt.

4-­daags STORY Seminar van 28 t/m 31 mei 2015 in OBA Amsterdam. Kijk op sanset.org voor meer informatie en het inschrijfformulier of mail naar info@sanset.org.

Bron: Sanset