Uitzendschema nieuwe reeks Telefilms, vanaf 17 januari op NPO 3

Onderstaand het uitzendschema van de zes nieuwe Telefilms. Vanaf zaterdag 17 januari 2015 zijn ze wekelijks te zien op NPO 3. Telefilms zijn speelfilms voor televisie, die inspelen op maatschappelijke thema’s. De coproducties van onafhankelijke producenten en de publieke omroep krijgen financiële steun van het CoBO, de uitvoerder van het project.

za 17 jan, 20.00 uur: SUNNY SIDE UP

Een thriller van Lourens Blok (regie) en Willem Bosch (scenario). Judith en Daan reizen voor een romantisch weekendje naar de Wadden. Daar blijkt dat er een traditioneel feest wordt gevoerd, waar buitenstaanders niet welkom zijn. Toch besluiten ze te blijven. De spanningen met de eilanders en onderling lopen echter al snel op. Als ze dan toch weg willen, blijkt dat de laatste pont naar het vasteland is vertrokken. Judith en Daan zitten als ratten in de val.

Cast: Hannah Hoekstra, Egbert Jan Weeber, Ko Zandvliet, e.a. Producent: Pupkin Film, omroep: BNN.

za 24 jan, 20.00 uur: UNDERCOVER

Een misdaadfilm van Boris Paval Conen (regie, scenario) en Bastiaan Kroeger (scenario). Nurgül Ozdemir, politieagente in een provinciestadje, krijgt de sleutelrol toegewezen in een grootschalige operatie in Amsterdam om een Turkse drugsdealer te ontmaskeren. Tijdens de missie ontdekt ze geheimen over haar familie en waarom juist haar de rol van infiltrant werd toebedeeld.

Cast: Meral Polat, Nasrdin Dchar, Romijn Conen, Ali Ben Horsting, de Turkse filmsterren Sinan Bengier en Nilüfer Aydan, e.a. Producent: Dutch Mountain Film, omroep: KRO-NCRV.

za 31 jan, 20.00 uur: HET MOOISTE WAT ER IS

Een eigentijds liefdesverhaal van Danyael Sugawara (regie) en Jolein Laarman (scenario). Sam en Do zijn vijf jaar bij elkaar. Ze genieten van hun leven en zijn meer dan gelukkig. Totdat Dominique bevalt van hun zoon Max. Hun hele leven staat plotseling op zijn kop. Kan de liefde overleven na de komst van hun baby?

Cast: Maarten Heijmans, Sallie Harmsen, Johanna ter Steege, Tom Jansen, Nadia Amin, Vincent van der Valk, Marcel Hensema, e.a. Producent: OAK Motion Pictures (voorheen NFI), omroep: EO.

za 7 feb, 20.00 uur: DAMES 4

Een komedie van Maurice Trouwborst (regie) en Lotte Tabbers (scenario) over vriendschap, baren en vrouwenvoetbal. Als de relatie met haar vriend Arjen ontploft door zijn kinderwens en haar beste vriendin en huisgenote Nanda gaat samenwonen, zit Wyne ineens elk weekend bij haar ouders op de bank. Om dit gat in haar leven te vullen besluit ze een voetbalteam op te zetten.

Cast: Hannah van Lunteren, Jennifer Hoffman, Ryanne van Dorst, Maaike Martens, Sanne Verboom, Guido Pollemans, Peter van de Witte, Tibor Lukács, e.a. Producent: CTM Pictures, omroep: VARA

za 14 feb, 20.00 uur: GROENLAND

Een liefdesdrama van Tomas Kaan (regie) en Philip Huff (scenario). De dertiger Hugo Maes, een succesvolle fotograaf, ontwikkelt een obsessieve liefde voor de tien jaar jongere Iris. Wat volgt is een uitputtingsslag van lichamen, verlangens en illusies, die Hugo’s leven ingrijpend beïnvloedt.

Cast: Thomas Ryckewaert, Gaite Jansen, Ellen Parren, Jeroen de Man e.a. Producent: Endemol, omroep: VPRO.

za 21 feb, 20.00 uur: AANMODDERFAKKER

Een tragikomedie van Michiel ten Horn (regie) en Anne Barnhoorn (scenario), bekroond met drie Gouden Kalveren: voor beste film, scenario en acteur (Gijs Naber). Thijs is een 32-jarige, eeuwige student die relaxed door zijn leven vol bier, chicks en shifts in een mediagigant sloft. Als hij bij zijn zus een wasje draait, treft hij er de oppas: Lisa, een zestienjarig meisje met torenhoge ambities. Deze ontmoeting boort bij Thijs een diep weggestopte onvrede over zijn passieve leven aan.

Cast: Gijs Naber, Roos Wiltink, Yannick van de Velde, Martijn Hillenius, Anniek Pheifer, Joke Tjalsma, René van Rètel, Markoesa Hamer, e.a. Producent: Pupkin Film, omroep: AVROTROS.

Website: Telefilm

Bron: The Publicity Company