Eerste herdruk duurzame filmproductiegids

In de zomer van 2013 ontwikkelde het Green Film Making Project de eerste Nederlandse duurzame filmproductiegids: How to Green Your Film Production (so far). Bedoeld voor filmmakers, en andere audiovisuele professionals, die wilden weten hoe ze het productieproces van hun film, commercial of videoclip konden verduurzamen. Deze gids ontstond in samenwerking met de makers van KORT! in 2013, die toen, net als de deelnemers in 2014, meededen met het Green Film Making Project.

Het is nu ruim een jaar later, en de gids beleeft zijn eerste herdruk! Volgens GFMP-projectleider Chai Locher voldeed de oude gids nog steeds, maar waren sommige tips verouderd. Ook zijn er in een jaar tijd weer meer green filmmakers opgestaan. Zoals producent Gijs Kerbosch en Eco Manager Lynn Koppen van 100% Halal. Met hun korte film Malaguti Phantom experimenteerden ze met een on-set sustainability manager. Hun verhaal is opgenomen in de nieuwe versie van How to Green Your Film Production (so far), en inspireert hopelijk weer een nieuwe lichting duurzame makers.

De gids bevat verder nog steeds handige tips om duurzaam werken toe te passen tijdens een filmproductie, en inspirerende interviews met duurzaamheidsexperts. En nog steeds even relevant: de boodschap dat green filmmaking binnen de Nederlandse filmsector een proces is dat niet alleen draait om milieubewustzijn, maar ook om innovatie en efficiënt werken.

Download de herdruk van How to Green Your Film Production (so far) hier.

De toevoeging ‘so far’ is nog steeds van kracht. Want de duurzame ontwikkeling in de Nederlandse filmsector wordt gevoed door best practices, ervaringsverhalen en kritische blikken. Heb je vragen, tips of adviezen? Stuur ons een e-mail via greenfilmmaking@strawberryearth.com.

Bron: Green Film Making