Drie teams ondersteund om filmplan internationaal te ontwikkelen

Voor het nieuwe programma Talentontwikkeling in internationale context heeft het Filmfonds drie teams bestaande uit een scenarist/regisseur en producent geselecteerd om hun project te ontwikkelen voor de internationale markt. De teams ontvangen hiervoor naast de reguliere ontwikkelingsbijdrage additionele steun om internationale experts te betrekken. De totale beschikbare bijdrage per team bedraagt € 70.000:

Titel: Avrupa
Schrijvers: Sacha Polak & Stienette Bosklopper
Regisseur: Sacha Polak
Producent: Circe Plans, Stienette Bosklopper
Logline:
Avrupa is een eclectische familiekroniek over de vier adolescente kinderen Çelik en hun ouders Ata en Fadime. In de jaren ’80 moeten zij hun weg naar de volwassenheid vinden, heen en weer geslingerd tussen saamhorigheid in het zonovergoten Turkije en een modern maar eenzaam bestaan in het land waar de lucht altijd grijs lijkt.

Titel: Ratu Adil
Schrijver/regisseur: Jim Taihuttu
Producent: Habbekrats, Julius Ponten
Logline:
Indonesië, 1946. Als lid van de speciale troepen raakt Johan in moreel conflict door de methodes van zijn charismatische mentor Kapitein Westerling.

Titel: The Wolf, the Fox & the Leopard
Schrijver/regisseur: David Verbeek
Producent: Lemming Film, Eva Eisenloeffel
Logline:
Isa (25) wordt ontdekt in de bossen als wolfskind. Het is onwaarschijnlijk dat Isa ooit nog een normaal leven zal leiden. Maar een ontmoeting met drie opmerkelijke mannen opent haar ogen voor een mogelijkheid die ondenkbaar leek: wat als ‘normaal’ maar een van de vele manieren is waarop we naar de samenleving kunnen kijken?

Het Fonds richt zich met dit nieuwe programma Talentontwikkeling in Internationale context op teams met een heldere visie en de ambitie om urgente, eigenzinnige en cinematografisch onderscheidende filmprojecten voor de internationale markt te ontwikkelen.

Bij deze eerste editie werd door 13 teams een aanvraag gedaan waaruit 6 projecten zijn geselecteerd. Deze teams mochten hun project pitchen aan de internationale commissie bestaande uit Hengameh Panahi (CEO van Celluloid Dreams, Parijs), Karel Och (artistiek directeur van Karlovy Vary International Filmfestival Tsjechië), Mike Goodridge (CEO van Protagonist Pictures, Londen), Frank Peijnenburg (Hoofd Screen NL) en Ellis Driessen (beleidsmedewerker International Affairs), beiden namens het Filmfonds.

Ieder buitenlands commissielid blijft verbonden aan een team om de ontwikkeling van het project te volgen en de schrijvers, regisseurs en producenten te coachen en ondersteunen.
De volgende uiterste indiendatum voor dit programma wordt eind november bekendgemaakt.

Bron: Nederlands Filmfonds