Animatiefilm Munya in mij wint belangrijke prijs in Canada

De animatiefilm MUNYA IN MIJ van regisseur Mascha Halberstad en scenarist Fiona van Heemstra heeft afgelopen week de publieksprijs in ontvangst genomen op een van de belangrijkste stopmotion filmfestivals ter wereld; het Montreal Stop Motion Film Festival. De film werd bekroond met de Public Choice Award 2014 op het Canadese filmfestival.

Vanaf volgende week is de film te zien in het scholenprogramma van het Cinekid festival, waar de film tevens genomineerd is voor de Kinderkast Publieksprijs, de Kinderkast Juryprijs en kans maakt op de Gouden Kinderkast voor de Beste Nederlandse Televisieproductie.

MUNYA IN MIJ is afgelopen jaar voor meerdere internationale festivals geselecteerd, waaronder het Leeds Young People’s Film Festival, International Short Film Festival Hamburg, Seoul International Cartoon and Animation Festival, Anima Mundi Festival Brasil, en  Shanghai International Film Festival. Ook was de film te zien op La Matatena Cine para Ninas y Ninos in Mexico waar de film een Special Mention van de kinderjury ontving.

MUNYA IN MIJ is een korte, muzikale stopmotion animatiefilm van regisseur Mascha Halberstad en scenarist Fiona van Heemstra, gemaakt in het kader van het NU OF NOOIT! project van het Mediafonds en NPO Zapp. MUNYA IN MIJ is geproduceerd door Marleen Slot van Viking Film en is een coproductie met VPRO.

Mascha Halberstad maakte dit jaar ook de korte animatiefilms STEAL en TRAILER. TRAILER is gemaakt  in het kader van Ultrakort en zal vanaf 19 november te zien zijn als voorfilm bij The Hunger Games 3.

Bron: Nederlands Film Festival