Oproep inzenden Mediafondsprijs Kids & Docs 2014

Documentairemakers, omroepen en producenten kunnen jeugddocumentaires insturen voor de Mediafondsprijs Kids & Docs 2014. Deze prijs kent het Mediafonds toe aan de beste jeugddocumentaire van het afgelopen jaar. De winnaar ontvangt € 15.000 om een nieuwe jeugddocumentaire te ontwikkelen.

Kids & Docs?
Sinds 1999 organiseren IDFA, het Mediafonds en Cinekid samen een workshop onder de naam Kids & Docs. Beginnende regisseurs worden gedurende een half jaar begeleid door een gerenommeerde documentairemaker bij het ontwikkelen van een filmplan voor een jeugddocumentaire van 15 minuten. Uitgangspunt hierin is de belevingswereld van kinderen. Inmiddels zijn zo’n zeventig Kids & Docs projecten gerealiseerd, waarvan er vele vertoond en bekroond zijn op internationale festivals. Het genre jeugddocumentaire heeft, mede door de Kids & Docs workshop, een impuls gekregen. Ook NCRV Dokument Junior draagt al jaren bij aan de aanwas van jeugddocumentaires evenals de IKON en de VPRO. Sinds 2011 zijn vele films te zien op het platform Zappechtgebeurd.nl.

Ga voor het regelement en aanmelding naar de website van het Mediafonds. – See more at: http://www.idfa.nl/nl/uitgelicht/oproep-inzenden-mediafondsprijs-kids-en-docs-2014.aspx#sthash.4J9goynm.dpuf

Bron: Mediafonds