Nieuwe VPRO-dramaserie: Suspicious Minds

De VPRO brengt vanaf 17 november dagelijks de nieuwe dramaserie Suspicious Minds van scenarist Daan Windhorst (24) en regisseur Ivo van Aart (25). De vijfdelige serie speelt zich af op een huisfeest en is een portret van de huidige generatie twintigers. Twintigers die zich beter voordoen dan ze zijn.

Suspicious Minds is een mozaïekdramaserie die van achter naar voren een avond op een groot huisfeest vertelt. Het laatste uur het eerst. In vijf afleveringen komen er meer dan vijftig personages voorbij. In flarden en fragmenten krijgen we een beeld van hun avond te zien. Soms grappig en vaak schrijnend laat Suspicious Minds de twintiger in zijn ‘natuurlijke habitat’ zien: ladderzat om vier uur ‘s nachts.

Door de mozaïekstructuur kent de serie geen duidelijke hoofdrol, want elke tien minuten staat er iemand anders in de spotlight. De cast bestaat onder meer uit: Steyn de Leeuwe (Try Before You Die, Op Sterk Water), Mark Kraan (Penoza III), Denise Aznam (Celblok H), Nina van Koppen (Malaika), Jochum van der Woude (Nova Zembla, Van God Los), Nhung Dam (Villa Achterwerk), Titia Hoogendoorn (Spangas), Jeroen de Man (De Warme Winkel) en Karina Smulders (Toneelgroep Amsterdam).

De makers, Van Aart en Windhorst, hebben zich voor de serie laten inspireren door zowel hun eigen gênante ervaringen als die van hun vrienden en kennissen. De serie geeft zo een beeld van een generatie, zonder er per se een uitspraak over te doen. “Door alle verschillende verhaallijnen is het veel leuker om de serie te kijken met de vorige aflevering nog vers in je achterhoofd,” aldus Windhorst. “Bovendien staat de serie zo veel sneller in zijn geheel online, waar een belangrijk deel van ons publiek zich bevindt.”
Suspicious Minds wordt vanaf maandag 17 november een week lang dagelijks uitgezonden op NPO 3.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine