Nu of Nooit! Animatie bijeenkomst op 17 oktober op Cinekid

De vierde editie van Nu of Nooit! staat in het teken van animatie. Om de regeling toe te lichten en geïnteresseerde filmmakers, scenaristen en animatoren te inspireren organiseren het Mediafonds en het Filmfonds op vrijdag 17 oktober een bijeenkomst op Cinekid.

Met presentaties over de samenwerking tussen scenaristen en animatoren, dramatische opbouw van animatie, storyboarding en culturele diversiteit in jeugdfilm.

De makers van de Nu of Nooit!-films Munya in mij (scenarist Fiona van Heemstra, regisseur Mascha Halberstad en producent Marleen Slot) en Alles mag (scenarist Maarten van Voornveld en regisseur Steven Wouterlood) vertellen over hun projecten. Storyboarders Erik Verkerk en Joost van den Bosch van Ka-Ching Cartoons hebben gewerkt aan o.a. Heinz the Movie (Piet Kroon), Pim en Pom De Film en aan de serie George and Paul. Zij illustreren het belang van storyboarding. Verder vertelt de Deense filmmaker Esben Toft Jacobsen, bekend van The Great Bear uit 2011 over de ontwikkeling van personages en verhaallijnen bij lange animatiefilms. Zijn tweede animatie feature film Beyond Beyond is onderdeel van het competitieprogramma van Cinekid.

De bijeenkomst wordt gemodereerd door Miryam van Lier (Mediafonds) en Peter Lindhout (Filmfonds).

Datum en tijd: vrijdag 17 oktober van 10.00 – 13.00 uur

Locatie: Cinekid festival, Het kunstENhuis, Cultuurpark Westergasfabriek, Polonceaukade 28, Amsterdam
Aanmelden via: nuofnooit@mediafonds.nl, toegang gratis.

Nu of Nooit! Animatie is een stimuleringsproject van het Mediafonds, Zapp en het Nederlands Filmfonds voor de ontwikkeling en realisering van cultureel divers jeugddrama met een lengte van 25’ voor de oudste doelgroep van Zapp (8-12 jaar). Deze editie van Nu of Nooit! is gericht op de ontwikkeling en productie van narratieve animatieprojecten.

Meer informatie over het project http://www.mediafonds.nl/nieuws/108189/nu-of-nooit–animatie

Bron: Mediafonds