Penoza is kanshebber voor Gouden Televizier-Ring

Het programma Penoza is samen met SynDROOM en Flikken Maastricht genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Ook zijn andere nominaties voor de andere prijzen bekendgemaakt.

Dat is maandagavond bekendgemaakt in de uitzending van RTL Boulevard.

Expeditie Robinson, Divorce, RTL Late Night, Geer en Goor en De Slimste Mens vielen buiten de boot.

Acteur Marcel Musters van Penoza is erg blij met de nominatie. “Dit is een hele grote verrassing. Ik vind het fantastisch dat we zijn genomineerd. Volgens mij hebben we niet echt reclame gemaakt, we zijn namelijk een beetje tegen campagne voeren eigenlijk. Mensen die het goed vinden stemmen uiteindelijk wel.”

Zilveren Ster
Onder de vrouwen maken Chantal Janzen, Floortje Dessing en Linda de Mol kans op de Zilveren Ster. De Mol heeft inmiddels al drie keer de Zilveren Ster gewonnen. Het is de eerste keer dat Dessing is genomineerd. Voor Janzen is het niet de eerste keer. “Ik ben heel erg blij met de nominatie. Ik vind het echt een hele grote eer”, zegt Janzen in een reactie.

De genomineerden voor de Zilveren Ster Man zijn Art Rooijakkers, Humberto Tan en Johnny de Mol. Voor De Mol is het de vierde nominatie en voor Rooijakkers is het de tweede keer. De Mol heeft vorig jaar de Zilveren Ster Man gewonnen. “Het is een enorme eer dat er zoveel mensen op mij hebben gestemd”, laat De Mol weten.

Talent
De genomineerden voor de Talent Award zijn Ruud Feltkamp (Goede Tijden, Slechte Tijden), Richard Groenendijk (Wie ben ik?) en Luuk Ikink (RTL Late Night).

En de kanshebbers voor de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma, zijn Freek in het wild, Checkpoint (EO) en Wie is de Mol Junior (AVRO). Vorig jaar sleepte Het Sinterklaasjournaal (NTR) de Gouden Stuiver in de wacht.

Stemmen
Mensen konden tot maandagochtend negen uur stemmen op hun favoriete presentatoren en programma’s. In totaal zijn er meer dan 715.000 keer gestemd. Dat is alweer het zevende jaar op rij dat er een recordaantal stemmen wordt bereikt.

Carré
De uitreiking van alle televisieprijzen vindt op 16 oktober voor de 49e keer plaats in het Koninklijk theater Carré in Amsterdam. Jan Smit neemt de presentatie op zich.

Vorig jaar won Wie is de Mol? de Gouden Televizier-Ring. Johnny de Mol en Linda de Mol wonnen de Zilveren Ster, terwijl Kees Tol de Talent Award won.

Bron: Nu.nl