Winnaars HFM Co-Production Platform 2014 bekend

Zondag maakte de Holland Film Meeting, het internationale onderdeel van het Nederlands Film Festival, de winnende projecten van het HFM Co-Production Platform bekend.

Het HFM Co-Production Platform is een coproductiemarkt waar Europese filmprojecten worden gepresenteerd aan een groep filmprofessionals en potentiële filmfinanciers. Het doel van het platform is deze projecten tot uitvoering te brengen door samenwerkingen tussen filmprofessionals te stimuleren. Er werden meer dan 80 projecten ingestuurd waarvan er 21, uit 15 verschillende landen, geselecteerd zijn.

De winnende projecten van het HFM Co-Production Platform 2014 zijn:

– The Cam-a-lot & Filmmore Cinema Emerging Talent Prize for the Best Project

A SHINING FLAW, geschreven door Arthur Japin, te regisseren door Erwin Olaf, en geproduceerd door Judith Hees en Maarten Swart van Eyeworks Film & TV Drama, Nederland.

Voor een stijlvolle en moderne interpretatie van een tragisch liefdesverhaal en de avontuurlijke reis door de wereld van film.

The WarnierPosta Prize

I WANT TO BE LIKE YOU, geschreven door Konstantin Bojanov en Rebecca Lenkiewicz, te regisseren door Konstantin Bojanov, en geproduceerd door Mila Voinikova en Konstantin Bojanov (Multfilm, Bulgarije), Janja Kralj (KinoElektron, Frankrijk), Mike Downey (Film & Music Entertainment, Verenigd Koninkrijk) en Derk-Jan Warrink (Lemming Film, Nederland).

Een roadmovie naar vrijheid, op basis van persoonlijke ervaringen door een regisseur met een heldere stem.

The Inciteable-Development Award

GAMEOVER, geschreven en geregisseerd door Olena Fetisova, geproduceerd door Volodomyr Kozyr van Interfilm Production Studio, Oekraïne.

Om erkenning te geven aan een ambitieus narratief dat de complexiteit van de politieke onrust en zijn virtuele perceptie verweeft.

De winnende projecten van de tweede editie van de HFM Work-in-Progress sessie zijn:

The Filmmore HFM Work-in-Progress Prize in combinatie met the HFM Coaching Prize

DUST CLOTH, geschreven en geregisseerd door Ahu Öztürk, geproduceerd door Çigdem Mater en Nesra Gürbüz van Ret Film, Turkije.

Wij vinden het van groot belang om ondersteuning te bieden aan onafhankelijke filmmakers die cruciale sociale kwesties behandelen. We zijn getroffen door de authenticiteit van de filmmakers. Het is belangrijk om een onderscheidend standpunt te hebben als je met een persoonlijk onderwerp ga werken.

The Haghefilm International Post-Production Prize

PARADISE TRIPS, geschreven en geregisseerd door Raf Reyntjens, geproduceerd door Frank Van Passel en Ivy Vanhaecke van CAVIAR (België), en Marc Bary van IJswater Films (Nederland).

Het is een film met een ontroerend verhaal dat verschillende generaties samen brengt. Deze film heeft het potentieel om verschillende generaties naar de bioscoop te brengen…

Jury’s
HFM Co-Production Platform prijzen: Ilann Girard (CEO bij Arsam Productions), Zuzana Kopecková (Editor of Feature Films/Series Acquisitions bij Czech Television), Manfred Schmidt (CEO bij Mitteldeutsche Medienförderung) en Jacobine van der Vloed (Co-director bij JVTP Media Consulting).

HFM Work-in-Progress Session prijzen: Matthias Keuthen (Acquisitions bij Schwarz Weiss Filmverleih), Frank Peijnenburg (Head of Screen NL bij het Nederlands Filmfonds) en Gülin Üstün (Head of Meetings on the Bridge bij Istanbul Film Festival).

Het 34e Nederlands Film Festival vindt nog plaats tot en met 3 oktober in het nieuwe NFF Festivalhart TivoliVredenburg en de Utrechtse bioscopen. Bekijk het hele programma op filmfestival.nl, lees het NFF Magazine of volg het NFF op Facebook, Twitter en Snipper. #nff2014

Bron: Nederlands Film Festival