Eerste nominaties Gouden Kalveren Nederlands Film Festival 2014

Vanavond zijn tijdens de NFF Talkshow met Art Rooijakkers en Nederlands Film Festival Live met Wilfried de Jong tijdens het 34e Nederlands Film Festival de eerste nominaties bekendgemaakt voor de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse film.

De Gouden Kalf Jury, onder leiding van Yoeri Albrecht, presenteerde de genomineerden voor Beste Korte Documentaire, Beste Lange Documentaire, Beste Korte Film, Beste Televisiedrama, Beste Actrice in een Televisiedrama en Beste Acteur in een Televisiedrama 2014. De nominaties voor de Gouden Kalveren in de overige categorieën worden dinsdagavond 30 september bekendgemaakt. De feestelijke uitreiking van de Gouden Kalveren vindt plaats op vrijdagavond 3 oktober in NFF Festivalhart TivoliVredenburg.

De nominaties voor de Gouden Kalveren, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film 2014 (op alfabetische volgorde van filmtitel) zijn:

BESTE KORTE DOCUMENTAIRE
Jeroen van Velzen voor A GOAT FOR A VOTE
Tijs Tinbergen & Jan Musch voor MEESTV, HOE DE KOOLMEES MIJ GELUKKIG MAAKT
Masha Novikova voor OLEG KLIMOV: BRIEVEN AAN JEZELF

BESTE LANGE DOCUMENTAIRE
Tatjana Božic voor HAPPILY EVER AFTER
Niels van Koevorden & Sabine Lubbe Bakker voor NE ME QUITTE PAS
Karin Junger voor SEXY MONEY

BESTE KORTE FILM
Steven Wouterlood voor ALLES MAG
Rob Lücker voor KORT! – DAS WAD
Douwe Dijkstra voor DÉMONTABLE

BESTE TELEVISIEDRAMA
Norbert ter Hall voor A’DAM – E.V.A. 2
Dana Nechushtan voor HOLLANDS HOOP
Michiel van Erp voor RAMSES

BESTE ACTRICE TELEVISIEDRAMA
Elsie de Brauw voor haar rol in DUIVELSE DILEMMA’S – SYMBIOSE
Kim van Kooten voor haar rol in HOLLANDS HOOP
Loes Schnepper voor haar rol in ONE NIGHT STAND IX – VOOR EMILIA

BESTE ACTEUR TELEVISIEDRAMA
Maarten Heijmans voor zijn rol in RAMSES
Marcel Hensema voor zijn rol in HOLLANDS HOOP
Mads Wittemans voor zijn rol in ONE NIGHT STAND IX – VRIJ

De Gouden Kalveren worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film op vrijdag 3 oktober. De uitreiking van de Gouden Kalveren is vanaf 20:25 uur rechtstreeks te zien bij de VPRO op NPO 2. Daarnaast is de uitreiking vanaf 19.15 uur integraal op filmfestival.nl en NPO Cultura.

De nominaties voor de Gouden Kalveren in de categorieën Beste Geluid, Beste Muziek, Beste Production Design, Beste Montage, Beste Camera, Beste Vrouwelijke Bijrol, Beste Mannelijke Bijrol, Beste Actrice, Beste Acteur, Beste Scenario, Beste Regie en Beste Film, worden dinsdag 30 september bekendgemaakt.

Het 34e Nederlands Film Festival vindt nog plaats tot en met 3 oktober in het nieuwe NFF Festivalhart TivoliVredenburg en de Utrechtse bioscopen. Bekijk het hele programma op filmfestival.nl, lees het NFF Magazine of volg het NFF op Facebook, Twitter en Snipper. #nff2014

Bron: Nederlands Film Festival