Marnie Blok, Thomas van der Ree en Jim Taihuttu winnaars van de Zilveren Krulstaart, scenariovakprijzen 2014

Scenarioschrijvers Marnie Blok, Thomas van der Ree  en Jim Taihuttu zijn de winnaars van de Zilveren Krulstaart 2014. Zij ontvingen deze vakprijs tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Marnie Blok won de Zilveren Krulstaart in de categorie TV serie voor Ramses.  In de categorie KORT ging de prijs  naar Thomas van der Ree voor Pony Place.

Jim Taihuttu ontving de Zilveren Krulstaart in de categorie Film voor het scenario van Wolf.

Deze prijs, een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers, is de enige vakprijs voor scenario’s: de winnaars worden gekozen door collega-scenarioschrijvers. Begonnen als ‘geuzenprijs’ in 2001, is de Zilveren Krulstaart uitgegroeid tot serieuze prijs die door scenaristen als kroon op hun werk wordt gezien.

De prijzen werden uitgereikt door de winnaars van de Zilveren Krulstaarten 2013, Pieter Bart Korthuis, Marcel Roijaards en Anne Barnhoorn. De uitreiking vond plaats na afloop van de jaarlijkse ‘Dag van het Scenario’ op het Nederlands Filmfestival. Dit evenement, speciaal voor scenaristen, wordt net als de uitreiking van  de Zilveren Krulstaarten georganiseerd door het Netwerk Scenarioschrijvers.

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers