Eindexamenfilm ‘Onno de Onwetende’ wint prijs op het San Sebastian International Film Festival

De eindexamenfilm ‘Onno de Onwetende’ (Nederlandse Filmacademie) heeft afgelopen week een prijs gewonnen op het prestigieuze San Sebastian International Film Festival. De ‘Orona Saria Award’ werd uitgereikt aan de ‘Most Cutting Edge Film’, de meest originele en grensverleggende film. De film draaide daar binnen de internationale studenten competitie samen met 13 andere korte films uit landen over de hele wereld. ‘Onno de Onwetende’ is geregisseerd door Viktor van der Valk, het scenario werd geschreven door Viktor van der Valk en Jeroen Scholten van Aschat, Hanne Sinninghe en Erik Glijnis hebben de film geproduceerd.

De film vertelt het verhaal van Onno die slachtoffer wordt van het Vreemde Gevoel. Een gevoel dat hij kent, maar niet begrijpt.

Onno de Onwetende’ draait deze week nog op het Nederlandse Film Festival te Utrecht, in oktober op het Bejing International Students Film Festival en in de Internationale Competitie van het Kurz Filmtage Winterthur in Zwitserland.

Hoofdrollen worden vervuld door: Vincent van der Valk, Reinout Scholten van Aschat, Genelva Lo-Kioeng-Shioe en Evelien Bosmans.

Crew: Viktor van der Valk & Jeroen Scholten van Aschat (scenario), Viktor van der Valk (regie), Hanne Sinninghe, Erik Glijnis (productie), Emo Weemhoff (camera), Aafke Beernink (licht), Sebastián Arroyo Hoebens (production design), Nicole Kroes (art direction), Robin Berk (geluidsopname), Tijn Hazen (sound design/mixage), Laura Solleveld (Mixage), Lot Rossmark (montage) en Eren Önsoy (muziek).

‘Onno de Onwetende’ wordt op 2 oktober om 24.00 uur uitgezonden op NPO 2. De film kwam tot stand in samenwerking met de NTR.

www.onnodeonwetende.nl
Trailer Onno de Onwetende: http://vimeo.com/99076315