NBF seminar over 4K op maandag 29 september met masterclass van DOP Geoff Boyle

In navolging van het Dutch ACES seminar in 2013 organiseert de NBF op veler verzoek wederom een soortgelijk event tijdens het Nederlands Film Festival op maandag 29 september 2014 in Utrecht. Deze keer staat het thema 4K centraal. We gaan niet alleen in op de vraag wat 4K inhoudt, maar juist waarom je nu al in 4K zou moeten produceren.

Programma
4K is veel meer dan 4X HD. 4K gaat ook over contrastomvang en colorspace. Met 4K kun je je, als je internationaal produceert, eigenlijk niet meer veroorloven om te wachten.

4K is dus niet iets van MORGEN, maar van VANDAAG. Voor camera-operators is de kwaliteit van opnemen in 4K een zegen, als het tenminste ook 4K wordt afgewerkt. Zo niet, dan heb je de kans dat je als DOP gedegradeerd tot scherpsteller aangezien er dan ongestraft 4X ingezoomd kan worden.

Er zal aandacht zijn voor:
–          De techniek achter 4K
–          4K aanleveren bij grote internationale networks
–          Waarom filmen in 4K mooier is (door vooraanstaande DOP Geoff Boyle)

Voor, tijdens en na het seminar zal de industrie de mogelijkheden van 4K op camera- en postproductiegebied laten zien in verschillende stands die bij de Balzaal worden opgesteld.

Op de line-up o.a.:
Masterclass van
Geoff Boyle (UK)renowed DOP Geoff Boyle is known for his cinematography work on Mutant Chronicles (2008), Street Fighter: The Legend of Chun-Li (2009) and Dark Country (2009). In the last few years, Geoff is also advising people on digital technology and teaching workshops on Digital Cinema and 3D – www.gboyle.co.uk

Voor wie is het seminar?
Dit seminar is interessant voor nagenoeg alle professionals binnen de film/tv-branche. Voor zowel producenten, productieleiders, regisseurs als voor cameramensen, camera-assistenten, data-handlers, editors, VFX-sers, colorgraders.

Aanmelden
Toegangskaarten voor het seminar kunnen worden besteld via Eventbrite. Er zijn slechts 100 kaarten beschikbaar, dus reageer snel als je erbij wilt zijn.

———————————————————————————————————————-
Wat: NBF seminar – ‘4K: much more than a lot of pixels’
Wanneer: maandag 29 september 2014
Waar: Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht
Wie: NBF-leden en andere professionals
Taal: Nederlands/Engels
Prijs: gratis voor NBF- en NSC-leden, €10,- voor niet-leden, €5,- voor leden
van andere verenigingen

PROGRAMMA
17:00 – 18:00 NBF netwerkborrel
18:00 – 19:00 pitches lichting 2015 Nederlandse Filmacademie
19:00 – 20:30
inloop/borrel en demotafels sponsors
20:30 – 22:30 programma NBF seminar ‘4K: much more than a lot of pixels’
22:30 – 23:30 borrel en demotafels sponsors

Het NBF seminar wordt mogelijk gemaakt door: