Oproep One Night Stand 11: Oproep aan producenten

De NTR, VARA, VPRO, het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds en het CoBO maken zich sterk voor de ontwikkeling van film- en televisietalent. Voor ‘nieuwe makers’ organiseren zij de elfde editie van One Night Stand, een dramareeks bestaande uit 6 tv-films van 50 minuten.

Er wordt nadrukkelijk gezocht naar toegankelijke, krachtig vertelde verhalen met een hoge filmische kwaliteit, die zijn geworteld in de hedendaagse samenleving. De films gaan op het Nederlands Film Festival 2016 in première en zullen in het najaar van 2016 op televisie worden uitgezonden. Mogelijk krijgen ze voor die tijd een roulatie in de bioscoop. One Night Stand maakt onderdeel uit van het Deltaplan Talent.

Producenten
Hierbij nodigen wij producenten uit om hun interesse kenbaar te maken voor One Night Stand 11. Drie filmproducenten zullen in totaal 12 plannen ontwikkelen, waarvan uiteindelijk 6 films in coproductie met de omroepen zullen worden geproduceerd. Om de continuïteit en kwaliteit te bewaken worden maximaal 2 producenten geselecteerd die al eerder verbonden zijn geweest aan One Night Stand. Producenten die inmiddels drie keer hebben deelgenomen aan One Night Stand kunnen zich drie jaar na het laatste jaar van deelname weer opnieuw aanmelden. Daarnaast is er ruimte voor minimaal één nieuwe producent. Het thema dit jaar is Liefde, Lust & Leugens.

De eisen zijn:

•    Relevante ervaring, zowel inhoudelijk als organisatorisch;
•    Oprechte en bewezen affiniteit met ontwikkeling van jong talent;
•    Affiniteit met film en televisie.

Aanmelden
Geïnteresseerde producenten die  voldoen aan bovengenoemde criteria kunnen zich vóór maandag 29 september 2014 17.00 uur via een mail met motivatie aanmelden bij de coördinerende omroep NTR: drama@ntr.nl. In uw brief dient u op te nemen akkoord te zijn met de richtlijnen en voorwaarden ONS 11, te vinden op www.onenightstandoptv.nl.

Bekendmaking selectie
Op donderdag 9 oktober 2014 zullen de producenten per mail worden geïnformeerd over de selectie van One Night Stand 11.

Duurzaamheid
One Night Stand gaat door met het duurzaam produceren van film. Onderdeel van het proces is een korte workshop over duurzaam produceren. De producenten dienen zich hieraan te committeren.

Bron: Nederlands Filmfonds