Nederlandse cameraman draait nieuwe Bond-film

De Nederlandse cameraman Hoyte van Hoytema gaat de nieuwe James Bond-film draaien.

Van Hoytema bouwde de afgelopen jaren in Hollywood naam en faam op met zijn werk aan films als The Fighter, Let The Right One In en Tinker Taylor Soldier Spy. Zijn nieuwste film Interstellar wordt naar verwachting een van de grootste bioscoophits van dit najaar. Van Hoytema draaide het sf-epos met Inception- en The Dark Knight-regisseur Christopher Nolan.

Megahit
De opnames van de 24e, nog titelloze James Bondfilm beginnen in december. De Britse regisseur Sam Mendes voert weer de regie, nadat hij eerder megahit Skyfall maakte. Acteur Daniel Craig keert terug in de rol van geheim agent 007. Daarnaast zijn bijrolacteurs Ralph Fiennes, Ben Whishaw en Naomie Harris zeker van de partij, als de personages M, Q en Moneypenny.

Van Hoytema treedt in de vooetsporen van de Nederlandse cameraman Jan de Bont. Hij werkte in de VS mee aan kaskrakers als Twister, Speed, Die Hard en Basic Instinct. De Bont, de ex-man van actrice Monique van de Ven, heeft door zijn betrokkenheid bij dergelijke films de status van Hollywoodster bereikt.

De nieuwe James Bond wordt op 23 oktober 2015 in de bioscopen verwacht.

Bron: AD.nl