RTL lanceert nieuwe zender

RTL Z wordt een zelfstandige 24 uurs tv-zender. Net als het bestaande tv-programma RTL Z, richt de nieuwe zender zich op de zakelijke Nederlander. “De exacte invulling van de zender is nog niet bekend”, zegt RTL-directeur Bert Habets.

“Overdag zal er niets wezenlijks veranderen, de zender informeert over financieel en economisch nieuws.”

RTL Z richt zich op live televisie. “Het wordt zo de geijkte zender voor breaking news en zal daar ook voor worden ingezet”, zegt Habets. Nieuws zal het belangrijkste onderdeel blijven, maar ook andere onderwerpen komen onder de aandacht bij de nieuwe zender. Habets: “Kijkers worden straks ook geïnformeerd over tech en lifestyle; wat je doet na je werk.”

De reden dat RTL Z een eigen zender krijgt is dat de doelgroep overdag aan het werk is en niet kan kijken, ‘s avonds worden die beter bereikt. RTL Z wordt niet alleen een tv-zender, maar is ook digitaal en mobiel te volgen.

RTL Z wordt gelanceerd in het eerste kwartaal van 2015. Waar de zender komt in de pakketten van de kabelmaatschappijen, is nog niet bekend. “We willen de best mogelijke plek op de afstandsbediening, maar wat dat gaat worden, daar zijn we nog over in gesprek”, zegt de RTL-directeur.

Het gat dat op RTL 7 ontstaat zal worden gevuld door onder andere series die passen in doelgroep van de zender.

Bron: RTL Nieuws