Nominaties NFF Studenten Competitie bekend

De nominaties voor de NFF Studenten Competitie zijn bekend. Het NFF is dé gelegenheid voor het grote publiek om eindexamenfilms van dit jaar op het witte doek te zien en voor eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen het eerste podium om hun film aan een groot publiek te presenteren.

Voor de NFF Studenten Competitie zijn 106 films ingediend, waarvan er 45 geselecteerd zijn voor de competitie. Deze films komen in aanmerking voor drie verschillende prijzen: de Tuschinski Award voor de beste afstudeerfilm, de Dioraphte Award voor een opvallende prestatie en de Filmproducenten Nederland Award voor de beste producent van het afgelopen jaar. Aan alle prijzen is een geldbedrag van €5.000,- verbonden.

De genomineerden voor de NFF Studenten Competitie 2014 zijn:

De Tuschinski Award (beschikbaar gesteld door Pathé Theatres BV):
ONNO DE ONWETENDE van Viktor van der Valk
GAMEBOY van Giancarlo Sánchez
IF MAMA AIN’T HAPPY, NOBODY’S HAPPY van Mea de Jong

De Dioraphte Award (beschikbaar gesteld door Stichting Dioraphte):
Joanne van der Weg voor BLINDELINGS
Liz el Saadany voor FOLLOW THROUG
Edwin Schaap voor LITTLE FREAK

De Filmproducenten Nederland Award (beschikbaar gesteld door Filmproducenten Nederland om jong productie talent te stimuleren om inhoud te geven aan het vak van producent waarbij de producent als creatief ondernemer, motor en maker centraal staat):
Kasper van Beek voor DE SLEUTELBEWAARDER
Chris Stenger & Juul op den Kamp voor IF MAMA AIN’T HAPPY, NOBODY’S HAPPY
Eric Glijnis en Hanne Sinninghe voor
ONNO DE ONWETENDE

Scenarioschrijver Mieke de Jong is voorzitter van de jury die de Dioraphte Award en de Tuschinski Award toekent. De andere leden van de jury van de NFF Studenten Competitie zijn: Berend Jan Bockting, Wiro Felix, Marieke Blaauw en Ella van Zanten. De Filmproducenten Nederland Jury bestaat uit San Fu Maltha (Fu Works) en Hanneke Niens (KeyFilm).

Tijdens het festival zijn de eindexamenfilms te zien in diverse filmblokken ‘Nieuwe Lichting’ in het Louis Hartlooper Complex. De uitreiking van de NFF Studenten Awards is op maandag 29 september om 16:00 in TivoliVredenburg. Bekijk hier het complete programma.

De 34e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van 24 september t/m 3 oktober in Utrecht. #nff2014

Bron: Nederlands Film Festival