Tweede editie One Touch Nederlands Online Filmfestival in China

In navolging van het succes van de eerste editie wordt voor het tweede achtereenvolgende jaar het One Touch Nederlands Online Filmfestival in China georganiseerd. Het festival is een samenwerkingsproject tussen de Nederlandse Ambassade in Beijing en EYE International.

Het festival wordt op 20 september officieel geopend in de Chinese hoofdstad met een vertoning in de bioscoopzaal van de Beijing Film Academy van de jeugdfilm Brammetje Baas van regisseur Anna van der Heide en de documentaire Hollandse Nieuwe van Hetty Naaijkens-Retel Helmrich en Leonard Retel-Helmrich, waarbij laatstgenoemde aanwezig zal zijn. Daarna zijn nog tot 20 december in totaal 25 Nederlandse films online te zien. Deze worden gratis toegankelijk gemaakt via de Chinese website Tencent Video (www.qq.com).

Het programma omvat veel titels die nog niet eerder in China zijn vertoond. Het festival presenteert films van uiteenlopende genres: drama’s en komedies, speelfilms voor kinderen, documentaires en ook korte films, waaronder een aantal animatie- en dansfilms, en biedt het publiek een kijk op de veelzijdigheid van de Nederlandse cinema en cultuur.

Bron: EYE International