Nederlandse première: The Unknown Runner op donderdag 18 september 2014 – de Balie

The Unknown Runner is een inspirerende documentaire geregisseerd door Boudewijn de Kemp. Een verhaal over de Keniaanse atleet Geoffrey Kipsang Kamworor, Wereld Kampioen Halve marathon en de weg die hij aflegt naar zijn debuut op de Marathon van Berlijn.

De vooravond van de Dam tot Dam loop is een mooi moment voor de Nederlandse première. Op donderdag 18 september 2014, zal deze dan ook plaats vinden in samenwerking met De Balie in Amsterdam.

Gedurende de productie van The Unknown Runner had de crew onbeperkt toegang tot de atleten – in Kenia, op het trainingskamp en bij de Marathon van Berlijn – voor een uniek inzicht in de wereld achter de Keniaanse topsporters. Interviews met Haile Gebrselassie, Olympisch en Wereldkampioen marathon Stephen Kiprotich en Jos Hermens, maken het verhaal compleet.

Na afloop van de vertoning zal er een vraaggesprek plaatsvinden, hieraan zullen regisseur Boudewijn de Kemp en oud topatleet Jos Hermens (directeur van Global Sports Communications) deelnemen. De film zal na de premiere wekelijks te zien zijn bij de Balie.

Trailer: https://vimeo.com/73286658

AppStore: http://bit.ly/123W6EV

Play Store: http://bit.ly/13tClfz

Vimeo: https://vimeo.com/theunknownrunner