Voor NBF-leden: uitnodiging DDG seminar 30 september

NBF-leden zijn van harte welkom bij het DDG seminar En dan nu MUZIEK! op dinsdag 30 september tijdens het Nederlands Film Festival.
Uitnodiging DDG seminar En dan nu MUZIEK! op 30 september
“Naar mijn mening zijn er niet veel regisseurs, die verstand hebben van muziek. Ze weten vaak niet hoe ze moeten omschrijven wat ze met de muziek willen.” (Ruychi Sakomoto – componist)
Heeft Sakomoto hier een punt of is er sprake van een gefrustreerde componist, die bij een première moest constateren, dat de regisseur zijn muziek anders gebruikt heeft dan hij bedoeld had.
Een regisseur moet nadenken over het muziekgebruik in zijn film, over functie, karakter en instrumentatie. Of laat hij dat alles aan de componist over? Geeft hij hem carte-blanche of instrueert hij hem nauwkeurig omtrent de plekken waar muziek een functie moet hebben en heeft hij al een idee over de soort muziek. Is de regisseur hierin autonoom of speelt de producent een doorslaggevende rol? Regisseur en muziekliefhebber Hans Hylkema zal in een gevarieerd programma met regisseurs, componisten en muzikanten het grote belang van muziek als expressiemiddel binnen de film van tal van kanten belichten. Met veel beeld- en geluidsfragmenten, live muziek en een heuse filmmuziekquiz! Laat je een hele dag inspireren en kom naar het DDG Seminar En dan nu MUZIEK! op dinsdag 30 september in Theater Kikker in Utrecht, aanvang 10.30 uur. 

Programma DDG Seminar En dan nu MUZIEK!

Ochtend
10.00 inloop koffie/thee
10.30 – 10.45 Opening Seminar – Compilatie filmfragmenten, welkomstwoord voorzitter DDG, Martijn Winkler
10.45 – 11.30 Rens Machielse, componist en hoofd opleiding Muziek en Technologie HKU, over sound-design, filmmuziek, audiovisuele storytelling en over de opleiding in deze disciplines, met voorbeelden van werk van zijn studenten.
11.30 – 12.30 regisseur Jos de Putter & componist Vincent van Warmerdam over hun samenwerking aan de hand van de nieuwe documentaire van Jos de Putter SEE NO EVIL. 

LUNCH 12.30 – 13.30 in foyer Theater Kikker

Middag
13.30 – 14.15 regisseur Sanne Vogel & componist Perquisite over hun samenwerking aan de hand van de speelfilm HARTENSTRAAT.
14.15 – 15.30 Workshop live geïmproviseerde filmmuziek door een trio muzikanten, onder muzikale leiding van Niko Langenhuijsen, bij scènes uit de Franse klassieker L’ASCENSEUR POUR L’ECHAFAUD van Louis Malle.
15.45 – 16.30 Cellist / componist Ernst Reijseger over zijn samenwerking met Werner Herzog.
16.30 – 16.45 Column auteur Thomas Heerma van Voss over werken op filmmuziek van Hollywood-componist Hans Zimmer.
16.45 – 17.00 Uitslag filmmuziekquiz.

BORREL 17.00 – 19.00 in foyer Theater Kikker

“Als componist kun je een goede film nog beter maken, maar ik heb nog nooit een slechte film goed zien worden door de goede muziek.”  (Jean Claude Petit – componist)

Interesse om te komen, meld je dan aan via deze link, introducees zijn van harte welkom!

Het seminar is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds en door de subsidie van VEVAM.
Bron: DDG