Extra zalen PAC-festival vanwege grote belangstelling

Het loopt storm voor de elfde editie van het PAC-festival van Pathé. De bioscoopexploitant heeft daarom besloten voor het eerst in vier theaters extra zalen vrij te maken voor het premiere-evenement op 5 oktober.

Dat heeft een woordvoerder zaterdag gemeld. Het gaat om Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Groningen. De kaartverkoop ging twee weken geleden van start.

Op het PAC-festival, dat plaatsvindt in elf Pathé-theaters, is een groot aantal hits van het festival van Cannes voor het eerst in Nederland te zien. Het gaat om de muziekfilm Whiplash, de Britse feelgood-komedie Pride, het Canadese drama Mommy en het Argentijnse wraakepos Pride.

Whiplash, die op het festival van Cannes een twaalf minuten durende staande ovatie kreeg, vertelt over de 19-jarige Andrew (Miles Teller) die de beste jazzdrummer van de wereld wil worden.

Op het conservatorium botst hij echter flink met zijn docent, de onconventionele dirigent Fletcher (J.K. Simmons). De coming of age-film wordt al getipt als goede kanshebber bij de uitreiking van de Oscars volgend jaar.

Pride
De Britse tragiekomedie Pride vertelt het waargebeurde verhaal van een groep Londense homo’s die zich in 1984 solidair verklaarden met de stakende mijnwerkers. Dankzij deze ongebruikelijke verbroedering werden uiteindelijk homorechten in de Britse wet opgenomen.

Hoofdrollen in de film, die werd bekroond met een Queer Palm voor beste gaytitel in het programma van Cannes, zijn voor acteurs Bill Nighy en Imelda Staunton.

Bron: NU.nl