Omroepen presenteren nieuwe projecten op 23 september

Op 23 september presenteren de hoofden nieuwe media van verschillende omroepen hun spraakmakende plannen voor het najaar. Tijdens iMMovator’s Cross Media Café, waar innovatie centraal staat, geven onder meer de NPO, RTL, SBS en NLZiet een kijkje in de keuken. Met onder meer aandacht voor video on demand initiatieven, apps, social media en engagement.

Tijdens het gratis toegankelijke Cross Media Café in studio 3 op het Media Park in Hilversum, worden mediaprofessionals in één middag bijgepraat over de nieuwe plannen en projecten van Nederlandse media organisaties. Dat er veel nieuwe projecten op de planning staan blijkt uit het bomvolle programma van het café. In het eerste deel van de middag komt er een breed palet aan nieuwe mogelijkheden voorbij. Er zijn presentaties van:

– Menno Strunk (Business Development Manager van Getty Images) over de groeiende relevantie van video en de belangrijkste trends in het gebruik hiervan.
– Jeroen van Rossum (Manager Media Exchange United) over het nieuwe VOD platform en de internationale plannen van United
– Dagan Cohen (oa oprichter Upload Cinema) over zijn nieuwe startup ‘SAAM’, een online dienst die tv en Twitter bij elkaar brengt in één scherm
– Hans Perukel, over online TV zender WildHitz en het uitzenden via Twitter
– Karel Raven (Solutionsradio) over een nieuwe app voor gesproken ondertiteling
– Niels Baas (directeur NLZiet) over de ontwikkeling van de video on demand dienst van de omroepen
– Dave Kroon (Directeur SBS Media Solutions, SBS Broadcasting) over de nauwe samenwerking tussen televisie, online en print, aan de hand van een bijzondere adverteerders case
– Joris van Lierop (Uitgever RTL Nieuws) over de projecten van RTL

In het tweede deel staan de publieke omroepen in de spotlight. Waar gaan zij zich in het najaar op richten? Welke innovatieve projecten kunnen we van ze verwachten? Met presentaties van:

– Egon Verharen (Manager Research & Development, NPO) over innovatie bij de NPO
– Jeroen Kramers (Hoofd Marketing NPO), over NPO.nl en de NPO app
– Kris Sloot (site manager 3FM), over 3FM festival en concertdagboek
– Rutger Verhoeven (Hoofd nieuwe media BNNVARA), over DWDD engagement
– Jacob de Vries (Projectleider Internet Radar, AVROTROS) over Radar testpanel
– Lara Ankersmit (Hoofd nieuwe media NOS) over projecten rondom sport evenementen
– Ingrid Walschots (Project manager NTR) over de interactieve documentaire Zoom in / Zoom out – Jeroen Bosch

Meer informatie en (gratis) inschrijving via de iMMovator website. Het programma start op 23 september om 14.00 uur. Om 17.00 uur wordt het café afgesloten met een netwerkborrel.

Bron: iMMovator