Lancering Korte Film Poule EYE

De lancering van de Korte Film Poule van EYE vindt plaats op 25 september tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht. Met de Korte Film Poule stelt EYE 250 korte films in alle mogelijke genres beschikbaar voor de filmtheaters in het land. De abonnementhouders kunnen daarbij oneindig putten uit dit korte-filmaanbod.

Vanwege de digitaliseringslag in de filmtheaters dreigen met name korte films op verouderde filmformaten voor altijd in het archief te belanden. Voor de lancering van de Korte Film Poule (KFP) heeft EYE inmiddels vele korte films overgezet naar het digitale vertoningsformaat DCP. Filmtheaters in het hele land kunnen deze korte films vanaf vandaag boeken en vrijelijk vertonen via een abonnement op de KFP.

De 250 korte films uit de KFP komen uit de Filmbank/EYE-collectie, zijn geselecteerd uit het programma Kort! in samenwerking met de NTR , en zijn afkomstig van een groot aantal onafhankelijke producenten. Ook wordt de Poule jaarlijks onder andere verrijkt met een selectie van nieuwe Nederlandse afstudeerfilms en de nieuwe oogst Kort! De KFP stelt voor de filmtheaters ook verzamelprogramma’s beschikbaar rond een thema, filmmaker of speciale gelegenheid. Daarnaast worden er ook tijdelijke compilatieprogramma’s beschikbaar gesteld van diverse Nederlandse festivals, zoals het Nederlands Film Festival, Holland Animation Film Festival en het International Film Festival Rotterdam.

De KFP biedt daarnaast speciale educatieprogramma’s aan met een uitgekiende selectie films voor het basis- en voortgezet onderwijs. Bij de programma’s is lesmateriaal beschikbaar dat aansluit bij kern- en leerdoelen van onderwijs en onderwijsthema’s.

EYE is tevens een samenwerking aangegaan met andere Europese distributeurs van korte films waardoor naast een grote variatie aan Nederlandse korte films ook een selectie van zo’n 30 Europese korte films in de KFP opgenomen wordt.
Na registratie op kortefilmpoule.eyefilm.nl/nl kunnen abonnees de films direct online bekijken en bestellen. Iedereen kan op deze website bladeren door het volledige aanbod.

Bron: RODI