Vier projecten geselecteerd voor De Oversteek

De volgende filmplannen zijn geselecteerd voor een scenario bijdrage van € 13.000 + € 2.500 voor meeschrijvende regisseurs in het kader van de zevende editie van het project De Oversteek:

2 Minuten
Scenarist: Marcel Roijaards
Regisseur: Bram Schouw
Producent: BALDR Film

#Vind die domme trut en gooi haar in de rivier

Scenaristen: Ben Brand, Ilse Ott
Regisseur: Ben Brand
Producent: Caviar Film & TV Nederland

Vlinderslag
Scenarist: Saskia Diesing
Regisseur: Jorien van Nes
Producent: Circe Plans

Quality time
Scenarist & regisseur: Daan Bakker
Producent: Pupkin Film

Het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en een gezamenlijke commissie van de omroepen VPRO en NTR  selecteerden de filmplannen om te ontwikkelen tot scenario. Begin 2015 worden hieruit 2 projecten geselecteerd voor een realiseringbijdrage.
Het lowbudgetfilmproject De Oversteek is een samenwerking tussen Filmfonds, publieke omroep en Mediafonds om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm te maken. In het kader van het Deltaplan Talent is ook het CoBO bij dit initiatief betrokken. Regisseurs als Martin Koolhoven, Paula van der Oest, David Lammers, Nanouk Leopold, Lodewijk Crijns, Simone van Dusseldorp, Karim Traïdia, Urszula Antoniak, Joost van Ginkel, Sacha Polak, Michiel ten Horn, Jorien van Nes,  Iván López Núñez ,Saskia Diesing, Remy van Heugten en Shariff Korver kregen dankzij De Oversteek de kans hun speelfilmdebuut te maken.

Bron: Nederlands Filmfonds