Silent Ones van Ricky Rijneke geselecteerd voor Toronto Independent Film Festival

De Nederlandse speelfilm Silent Ones van regisseur Ricky Rijneke is geselecteerd voor de competitie van het Toronto Independent Film Festival, een parallelfestival dat plaatsvindt tijdens het ‘officiële’ Filmfestival van Toronto.

Het Toronto Indie dat van 4 tot 13 september plaatsvindt, concentreert zich op eerste en tweede speelfilms met een bescheiden budget van independent filmmakers. Het hoofdprogramma wordt gevormd door 20 lange speelfilms.

Silent Ones vertelt het verhaal van een jonge Hongaarse vrouw (Orsi Tóth) die nadat haar broertje Isti is verdwenen, vertrekt aan boord van een vrachtschip om haar belofte aan hem na te komen. Een surrealistische trip balancerend op de rand van leven en dood.

De hoofdrol wordt gespeeld door de Hongaarse actrice Orsi Toth. Silent Ones is het speelfilm debuut van Ricky Rijneke en werd vorig jaar genomineerd voor de Tiger Award Competitie van het Filmfestival van Rotterdam. Sindsdien werd de film op tientallen festivals over de hele wereld vertoond, waaronder Moskou, Sarajevo, Sao Paulo, Montreal en Rio de Janeiro. De film werd uit elf maal genomineerd en won zes internationale prijzen o.a. in Berlijn en Los Angeles .

Silent Ones werd geproduceerd door Rotterdam Films (Rijneke & van Leeuwaarden) en kwam mede tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en het Mondriaan Fonds. De internationale verkoop is in handen van de Franse sales agent Wide Management.

Silent Ones wordt uitgebracht door distributeur Contact Film en is vanaf 11 december 2014 in de Nederlandse filmtheaters te zien.

Bekijk de nieuwe trailer van Silent Ones:

http://vimeo.com/57709702

https://www.facebook.com/SilentOnesFilm

www.silentonesfilm.com

www.rickyrijneke.com

Bron: Rotterdamfilms