Van de twijfelende Queer Duck tot de wellustige Jessica Rabbit: KLIK! onderzoekt de seksen

Van 4 t/m 9 november 2014 is het weer tijd om non-stop animaties te kijken tijdens de zevende editie van het KLIK! Amsterdam Animation Festival in EYE.
Tekenfilms, klei-animaties, 3D-producties: bereid je voor op zes dagen animatiefilms uit de hele wereld, masterclasses, premières en feestjes tijdens KLIK! 2014. Dit jaar is het hoofdthema Boys, Girls & Beyond!: een grensoverschrijdende reis langs mannelijke en vrouwelijke stereotypen, transseksuele- en gay-animaties.

Competitie: De allerbeste korte animatiefilms

De selectiecommissie van KLIK! had het druk deze zomer. Werden vorig jaar nog 1300 films ingestuurd, nu ontvingen we ruim 1500 korte animatiefilms voor volwassenen uit 70 landen. Hieruit zijn de allerbeste films gekozen die tijdens het festival te zien zijn en meedingen naar de KLIK! awards. Het publiek heeft natuurlijk ook een belangrijke rol en stemt mee voor de Amsterdam Audience Award.

Thema: Boys, Girls & Beyond!

KLIK! is op zoek gegaan naar een mix van mooie, ontroerende, bijzondere en gekke films rondom het thema Boys, Girls & Beyond! In animaties zijn mannen en vrouwen vaak ‘over de top’ mannelijk of supervrouwelijk, denk aan de stoere zeebonk Popeye of de sexy Jessica Rabbit. Maar niet iedereen voelt zich aangesproken door deze stereotypes. Animatie geeft de mogelijkheid om de grenzen op te zoeken. Laat je vervoeren door illustere personages zoals Bi-Polar Bear, the ex-girlfriend that never farted en de hond die van binnen een kat was.

Thema: Light Forms

Geheel in de sfeer van de McCall expositie Solid Light Films and Other Works in EYE, presenteren KLIK! en EYE het themaprogramma Light Forms. Met een spectaculaire opening, een filmprogramma, installaties en licht-animatieworkshops staat EYE in een heel ander licht.

Nog meer animatie

Behalve de competitie, de themaprogramma’s Boys, Girls & Beyond! en Light Forms presenteert KLIK! wederom een aantal feature premières, voorpremières, documentaires, een kids programma, workshops en talkshows. Midnight Madness is ook dit jaar weer terug met een verzameling van de meest bizarre en gênante animaties van het moment. Houd www.klikamsterdam.nl of onze Facebook in de gaten voor meer informatie over het programma.

Over KLIK!

Sinds 2007 brengt KLIK! animatie voor volwassenen. KLIK! Amsterdam Animation Festival is een jaarlijks terugkerend festival met de beste internationale animatiefilms van het moment. KLIK! zet nieuw en gevestigd talent in de schijnwerpers tijdens een parade aan activiteiten en programma’s.

Data: 4 t/m 9 november 2014
Locatie: EYE Filmmuseum
www.klikamsterdam.nl

Bron: KLIK!