ISAN presentatie op het Nederlands Filmfestival op 27 september

Boeken zijn vindbaar via hun ISBN nummer, maar hoe zit dat met films en andere audiovisuele werken? Voor deze werken bestaat ISAN (International Standard Audiovisual Number). Met dit nummer kan het werk overal en altijd geidentificeerd worden, nationaal en internationaal.

ISAN is internationaal breed uitgetest en ingevoerd. En hoewel ook het Filmfonds in haar productieprotocol een ISAN code verplicht, is er nog weinig over ISAN in Nederland bekend. Op zaterdag 27 september vindt daarom in Utrecht, tijdens de Holland Film Meeting op het Nederlands Filmfestival, de ISAN presentatie plaats. Tijdens deze talkshow komen gasten uit binnen- en buitenland vertellen over de toepassingen van ISAN en delen hun kennis over het gebruik van het nummer. Daarnaast wordt officieel het nieuwe ISAN NL office gepresenteerd (het informatie en aanvraag punt van ISAN nummers in Nederland).

Voor wie:
De bijeenkomst is bedoeld voor aanvragers en mogelijke gebruikers van de ISAN code: producenten, regisseurs, schrijvers, distributeurs, omroepen, 2de scherm applicatiebouwers, data-aggregeerders, database-beheerders, CBO’s, filmfestivals, fondsen, omroepen, broadcasters en (VOD en zaal-) vertoners.

Lokatie:
Holland Film Meeting
Grand Hotel Karel V / Maria van Hongarije Zaal
Geertebolwerk 1
3511 XA Utrecht

Datum / tijd:
Zaterdag 27 september 2014, 11:30- 13:00

Aanmelden:
Wil je hierbij aanwezig zijn? Stuur dan een mailtje naar info@isannl.org met als onderwerp NFF2014
(De Holland Film Meeting is officieel een besloten bijeenkomst, maar voor deze presentatie wordt een extra gastenlijst aangelegd)

De toegang is gratis.

Meer informatie:
ISAN NL
telefoon: 085 – 888 03 20
www: www.isannl.org
mail: info@isannl.org
adres: (per 1 oktober)
Haarlemmer Houttuinen 23
1013 GL Amsterdam

Bron: ISAN