Jongens genomineerd voor grote Europese prijs

De Nederlandse film Jongens van regisseur Mischa Kamp is genomineerd voor een Prix Europa.

Dat heeft producent Pupkin dinsdag bekendgemaakt. Kamp maakt op 25 oktober, als de prestigieuze televisieprijzen worden uitgereikt, kans op een beeldje in de categorie beste tv-drama.

De Prix Europa wordt jaarlijks uitgereikt in een groot aantal categorieën voor de beste Europese televisieproducties van het jaar. Naast Jongens maakt ook de televisieserie Ramses van regisseur Michiel van Erp kans op de prijs.

De telefilm Jongens doet het erg goed in het buitenland. Het coming of age-drama over twee 15-jarige hardlopers die verliefd op elkaar worden, was al te zien op festivals in onder meer Zuid-Korea, Italië en Tsjechië en sleepte diverse prijzen in de wacht.

De hoofdrollen worden gespeeld door acteurs Ko Zandberg en Gijs Blom. Die laatste is binnenkort ook te zien in de nieuwe Carry Slee-verfilming Pijnstillers.

Silent Ones
Ook de Nederlandse speelfilm Silent Ones van regisseur Ricky Rijneke is geselecteerd voor een prijs. De film wordt gestuurd naar de competitie van het Toronto Independent Film Festival, een parallelfestival dat plaatsvindt tijdens het officiële Filmfestival van Toronto.

Het Toronto Indie dat van 4 tot 13 september plaatsvindt, concentreert zich op eerste en tweede speelfilms met een bescheiden budget van independent filmmakers. Het hoofdprogramma wordt gevormd door twintig lange speelfilms.

Bron: Nu.nl