Oproep deelname KORT! 2015

NTR, het Nederlands Filmfonds, het Mediafonds en CoBO organiseren voor de 15e keer KORT!

Nieuwe en gevestigde regisseurs en scenaristen uit Nederland en Vlaanderen krijgen de kans om korte fictiefilms te maken. KORT! bestaat uit tien korte fictiefilms met een lengte tussen de 5 en 10 minuten, waarvoor een budget van maximaal € 73.500 per film beschikbaar is. Ook animatiefilmprojecten kunnen aan KORT! deelnemen. Deze krijgen een langere productieperiode (van maximaal 18 maanden).

KORT! is een onderdeel van het Deltaplan Talent.

Deelnemen
Een aanvraag kan uitsluitend gedaan worden door een ervaren, in Nederland gevestigde producent.
Elke producent mag maximaal drie projecten indienen. Een regisseur komt in aanmerking voor maximaal één realiseringsbijdrage. Van regisseurs wordt, naast een relevante opleiding, verlangd dat zij minimaal één gerealiseerde (korte) fictiefilm op hun naam hebben staan. Regisseurs die reeds drie keer een KORT! hebben gemaakt kunnen zich vijf jaar na de laatste deelname weer opnieuw aanmelden.

Selectie
De selectie vindt plaats op basis van uitgeschreven scenario’s. Scenario’s met Nederlandstalige dialogen en narratieve films met een eigentijds onderwerp voor een volwassen publiek hebben de voorkeur. Er wordt nadrukkelijk gekeken naar de filmische potentie van het scenario en de creativiteit en durf van de maker(s). Een regievisie is een vereiste.

Meer info op: http://kort.ntr.nl

Bron: Filmprikbord