Workshop ‘Digital Image Capturing using LED Lighting’ op zaterdag 13 september 2014

Op zaterdag 13 september 2014 organiseert de NBF in samenwerking met Amsterdam Studio’s, Beam Systems, Camalot, Het Licht en de NSC een workshop over LED licht: ‘Digital Image Capturing using LED Lighting’ in Amsterdam Studio’s.

Het gebruik van LED licht is niet meer weg te denken op de set. De keuze voor gebruik van LED licht heeft soms echter vèrstrekkende gevolgen. Wat in eerste instantie een voordelige keuze lijkt door een snellere werkwijze op de set, kan in de postproductie soms juist extra werk opleveren. Of erger, beperkte keuzemogelijkheden voor het realiseren van de juiste ‘look and feel’ van het gedraaide materiaal. Feit is dat het aanbod van LED armaturen snel toeneemt. Wat moeten we weten om de juiste keuze te kunnen maken?

Alle bekende en minder bekende LED armaturen voor specifiek gebruik bij digitale cinematografie en televisie zullen aanwezig zijn, alsmede de importeurs en enkele fabrikanten. Te weten: Arri, Area 48, DedoLight, Digital Sputnik, Ianero, KinoFlo, Lowell, Litepanels, Nyla, Quartzcolor, VelvetLight.

Ochtendprogramma
In de ochtend worden een aantal tests gedraaid in Amsterdam Studio’s. Graag vernemen wij wie wil deelnemen aan het draaien van deze tests. Hiervoor is het aantal plaatsen gelimiteerd tot 21 personen, te verdelen in drie teams van zeven.

Middagprogramma
In de middag is er vanaf 14:30 gelegenheid om gezamelijk het gedraaide materiaal te bekijken en analyseren. Hiervoor is het aantal deelnemers niet beperkt.

Programma
08:30 tot 09:00 Inloop
09:00 tot 10:00 Presentaties LED armaturen
10:00 tot 14:30 Draaien tests
14:30 tot 17:30 Analyseren tests en Q&A

Voor lunch wordt gezorgd.

Wat: Workshop ‘Digital Image Capturing using LED Lighting’
Wanneer
: zaterdag 13 september 2014
Waar: Amsterdam Studio’s, H.J.E. Wenckebachweg 173, 1096 AM Amsterdam
Voor wie: leden/relaties van de NBF, NSC en de participerende partijen
Toegang: gratis

Aanmelding
Stuur een mail naar nbf@nbf.nl of bel naar 020-6646588 om je aan te melden voor deze workshop. Geef bij je aanmelding aan of je je voor de gehele dag of alleen het middagprogramma wilt aanmelden.