Geheimen achter Cannes te zien in Kriterion

Op zondagavond 14 september om 19:30 vertoont Filmtheater Kriterion in Amsterdam éénmalig de intrigerende documentaire Seduced and Abandoned (2013), waarin Alec Baldwin en James Toback de achterkamers van Cannes induiken op zoek naar financiering voor hun speelfilm.

Na afloop van de vertoning een onthullend nagesprek met cameraman (van deze film) Ruben Sluijter en Gouden Palm-genomineerde producent Marc van Warmerdam!

Of Baldwin en Toback ook écht hun “Last Tango in Paris, in Irak” willen maken, óf alleen de waanzinnige geldmachine achter Cannes wilden blootleggen? Echt duidelijk wordt het niet. Wél dat de glamour die wij van het Filmfestival du Cannes meekrijgen maar een fractie is van wat zich werkelijk jaarlijks aan de Côte d’Azur afspeelt. O.a. Martin Scorcese, Francis Ford Coppola, Ryan Gosling en Jessica Chastain vertellen over hun haat/liefde-verhouding met de filmwereld.

Hoewel de documentaire al behoorlijk onthutsend is, laat cameraman Ruben Sluijter doorschemeren dat de vele tientallen uren beeldmateriaal die de eind-cut niet haalden nog héél veel extra verhalen herbergen… Ook Marc van Warmerdam zag een compleet andere kant van het filmfestival, toen vorig jaar zijn Borgman de eerste Nederlandse film was in 38 jaar die voor de prestigieuze Gouden Palm werd geselecteerd. Beide heren vertellen na de vertoning over hun ervaringen met het tot de verbeelding sprekende festival.

Deze avond biedt een ronduit unieke blik onder de rokken van een normaal zo gesloten filmevenement; onmisbaar voor zowel filmmakers als –liefhebbers!

Kaarten voor de filmvoorstelling + nagesprek zijn voor € 8,- verkrijgbaar aan de kassa van Kriterion, en te reserveren via 020 62 317 08.

Zie voor meer informatie www.kriterion.nl.

Bron: Rinkelfilm