Nederlandse producties onderdeel van EFP’s Europese showcase in Busan

De Nederlandse speelfilm Atlantic. van regisseur Jan-Willem van Ewijk en producent Augustus Film is geselecteerd voor de komende editie van het Busan International Film Festival (2 t/m 11 oktober) in Zuid-Korea.

Jan-Willem van Ewijk zal op het festival aanwezig zijn om zijn film te presenteren. Ook de Nederlandse minoritaire coproductie The Canal, geregisseerd door de Ier Ivan Kavanagh en gecoproduceerd door CTM Pictures wordt er vertoond.

De twee films maken deel uit van de line-up van Europese films die European Film Promotion (EFP) presenteert tijdens Busan. EFP ondersteunt al 17 jaar de aanwezigheid van Europese filmmakers op het festival, die hun verhalen delen met het gepassioneerde Koreaanse publiek en tegelijkertijd inspiratie vinden in de Koreaanse cultuur en cinema. EFP’s bijdrage aan deze culturele uitwisseling en de ondersteuning van zakenrelaties tijdens de Asian Film Market wordt mogelijk gemaakt door het Media Programma van de Europese Unie (2009-2013) en de deelnemende EFP lid-organisaties, waaronder EYE International.

EFP’s Europese umbrella stand op de Asian Film Market (5 t/m 8 oktober) is dit jaar opnieuw groter dankzij het grote aantal van Euorpese sales bedrijven die deelnemen aan de stand en door de toename van bedrijven die zich hebben geregistreerd voor de markt. De Europese bedrijven kunnen voor hun Koreaanse marketing campagnes gebruik maken van EFP’s Film Sales Support-programma.

Bron: EYE International