Borgman en Het Diner kanshebbers NFF Publieksprijs

Borgman en Het Diner maken kans op het Gouden Kalf voor de beste publieksfilm van het Nederlands Film Festival (NFF) in Utrecht. Op de lijst staan ook onder meer Mannenharten, Lucia de B. en Toscaanse Bruiloft.

Dat heeft de festivalorganisatie maandagmiddag bekendgemaakt.

Alle negentien kanshebbers zijn films die van 1 september vorig jaar tot 1 september dit jaar de status van gouden film hebben behaald, voor minimaal honderdduizend bezoekers. Het publiek kan via internet zijn stem uitbrengen, maar ook in Pathé-bioscopen.

De eerste stemronde loopt tot 24 september middernacht en bepaalt welke films de top drie halen, die de dag erop bekend wordt gemaakt. Daarna wordt in de tweede stemronde, die loopt tot 2 oktober middernacht, bepaald welke film uiteindelijk het Gouden Kalf krijgt.

De 34e editie van het NFF opent op 24 september de deuren en vindt plaats in het nieuwe NFF Festivalhart TivoliVredenburg en de Utrechtse bioscopen.

Het Gouden Kalf voor de publieksfilm wordt, net als alle andere Gouden Kalveren, uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Dat vindt dit jaar plaats op vrijdag 3 oktober.

Bron: Nu.nl