Maak kans op €5.000,- productiebudget tijdens The Pitch op het NFF

ShortsTV, hét tv-kanaal voor korte films, biedt je tijdens het 34e Nederlands Film Festival de kans om je nieuwe korte filmproject te pitchen tijdens de wedstrijd The Pitch. De winnaar krijgt €5.000,- productiebudget plus professionele begeleiding door ShortsTV. Daarnaast wordt de winnende pitch gepromoot op Cinecrowd.nl om nog een additioneel budget van €5.000,- via crowdfunding voor het project te realiseren.

Wat is The Pitch? Je krijgt 2 minuten en 15 seconden om je idee voor een volgend korte filmproject live op het NFF te presenteren, aangevuld met een 45 seconden reel van eerder werk. Dat is je pitch. Deze wordt geplaatst op Facebook waar het publiek kan stemmen op haar favoriete pitch. De vijf pitches met de meeste stemmen worden gepresenteerd aan een professionele jury, die uit deze vijf één winnaar kiest.

De ‘pitch’-dagen zijn 26 en 27 september, tussen 10:00 en 12:30 uur. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de NFF Talkshow op donderdag 2 oktober.

Dit is het derde jaar dat ShortsTV samen met het Nederlands Film Festival The Pitch in Nederland organiseert. Rob Lücker, winnaar van de eerste Nederlandse editie van The Pitch, heeft zijn project inmiddels voltooid. Zijn korte film getiteld ‘Das Wad’ beleeft dit jaar zijn première op het NFF.

Wil jij ook jouw pitch in première zien gaan? Meld je dan voor zondag 14 september aan voor The Pitch! Stuur een e-mail (in het Engels) naar pitch@shorts.tv en vermeld daarin:

– Voor- en achternaam
– Telefoonnummer
– Korte synopsis (max. 500 karakters, inclusief spaties)
– Naam van je reel (Voornaam_Achternaam_Reelnaam), je 45 seconden showreel graag gelijktijdig apart versturen via WeTransfer

Klik hier voor meer informatie, korte voorwaarden en technische aanleverspecificaties. Voor de complete Voorwaarden & Condities, klik hier .

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met pitch@shorts.tv

Bron: Nederlands Film Festival