Games & Films: Wat film voor de gamesector kan betekenen, en vice versa

Film en videogames worden vaak als twee gescheiden werelden gezien. Jammer, want meer cross-overs zouden beide disciplines ten goede komen.

Daarom organiseert het Nederlands Film Festival op vrijdag 26 september in samenwerking met de Dutch Directors Guild en de Dutch Game Garden een middagprogramma waar (internationaal) gerenommeerde sprekers uit de gamesector en filmindustrie aan het woord komen over veranderende vormen van storytelling, de invloed van games op films en andersom, en hoe de twee sectoren van elkaars werkpraktijk kunnen leren.

Staat gameplay echt op gespannen voet met het vertellen van een goed verhaal, of is virtual reality misschien een ideaal gereedschap voor scenaristen? Met bijdragen van makers van filmische games – of van ‘speelse cinema’.

Te gast zijn o.a. Daniel Ernst (The Shoebox Diorama), de bedenkers en makers van de game Perloo, storytelling specialist Tomas Sala (LittleChicken), regisseur Maartje Nevejan (van o.a. het Nationale Canta Ballet) en Bram Ruiter van de Super Game Jam serie.

Onderdeel van het programma is ook een pitch van 4 teams voor een documentaire met game-elementen, waarbij 1 team met 5000 euro naar huis gaat om het plan verder uit te werken.

De presentatie is in handen van DDG voorzitter Martijn Winkler  (Dutch Directors Guild) en Matthijs Dierckx, hoofdredacteur Game magazine Control.

Uiteraard zal er volop ruimte zijn voor het publiek om mee te discussiëren.

Bestel hier je ticket.

Datum: vrijdag 26 september

Aanvang: 14.00 uur

Locatie: Tivoli Vredenburg, Pandora

Bron: DDG