Ron Sterk verlaat NVB

Na een periode van bijna zes jaar verlaat in goed overleg directeur Ron Sterk de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) per 30 september aanstaande.

Bij zijn aantreden in januari 2009 trof hij de NVB aan in een onrustige periode na een herstructurering  en wisselingen in personeel. Inmiddels is de NVB een stuk verder en is er veel bereikt, waaronder de digitalisering van de Nederlandse bioscopen en filmhuizen middels Cinema Digitaal, het oprichten van het Abraham Tuschinski Fonds en de collectieve waardeoverdracht van het pensioenfonds naar PNO. Op 1 oktober treedt Ron Sterk in dienst als algemeen directeur van JT Bioscopen.

Ron Sterk over zijn aanstaande vertrek: “Ondanks dat ik wellicht nog jaren had kunnen doorgaan en nieuwe zaken had kunnen initiëren weet ik dat het tijd is een volgende stap te zetten. Ik kijk met trots terug op wat er bij de NVB de afgelopen 6 jaar allemaal is veranderd. De markt is momenteel volop in beweging met nieuwe spelers, de bioscopen zullen de komende jaren als gevolg van nieuwe technieken veranderen. Ik wil daar graag onderdeel van zijn en enige richting aan geven. Dat kan ten volle in mijn nieuwe functie bij JT, het tweede bioscoopbedrijf van Nederland en zeer snel groeiend”.

Mw. mr. Winnie Sorgdrager, voorzitter van de NVB betreurt het vertrek van Ron Sterk. “Hij is steeds de drijvende kracht geweest achter de NVB en heeft in de jaren dat hij directeur was veel voor de branche betekend. Dat zal zeker niet ophouden in zijn toekomstige functie, maar dan wel op een heel andere manier. Het bestuur heeft begrip voor zijn wens een nieuwe uitdaging aan te gaan en wenst hem daarbij alle succes”.

Bron: NVB