A SINGLE LIFE van Job, Joris en Marieke Nederlandse inzending animatie naar de Academy Awards

De korte animatiefilm A SINGLE LIFE van Job, Joris & Marieke is uitgekozen om namens Nederland ingezonden te worden naar de Academy of Motion Picture Arts & Sciences in de categorie Animated Short Film.

De film maakt hiermee kans op het winnen van een Academy Award for Best Animated Short Film, oftewel een Oscar®. De film werd gekozen door de Oscar® selectiecommissie Animation Short 2014, welke bestond uit afgevaardigden van het Holland Animation Film Festival (HAFF), KLIK! – Amsterdam Animatie Festival en de Vereniging van Nederlandse Animatieproducenten (VNAP).

Uit het juryrapport: “A SINGLE LIFE werkt in korte tijd een herkenbaar en universeel thema uit, met veel humor en op een verrassende wijze.”

Regie, scenario en animaties van A SINGLE LIFE waren in handen van Job, Joris & Marieke, die tevens de productie voor hun rekening namen. De muziek is afkomstig van Happy Camper, featuring Pien Feith. De film werd gemaakt in het kader van de competitie Ultrakort, uitgeschreven door het Nederlands Filmfonds en kwam tot stand met bijdragen van het Nederlands Filmfonds, Bioscoopexploitant Pathé en het SNS Reaalfonds. Pathé brengt de film vanaf 4 december in de Nederlandse bioscopen als voorfilm bij GOOISCHE VROUWEN 2.

A SINGLE LIFE beleeft haar wereldpremière tijdens de aanstaande editie van het prestigieuze Toronto International Film Festival (TIFF) in Canada, dat plaats vindt van 4 – 14 september. De film word vertoond in het nieuwe internationale competitieprogramma Short Cuts International.

In A SINGLE LIFE zet Pia een mysterieuze vinyl single op, waardoor ze ineens in staat blijkt om door haar eigen leven te reizen.

Job, Joris & Marieke bestaat uit: Job Roggeveen (1979), Joris Oprins (1980) en Marieke Blaauw (1979), allen afgestudeerden van de Design Academy in Eindhoven. In 2007 richtten zij hun studio op en hebben inmiddels een groot aantal films op hun naam staan. Ze stonden aan de wieg van animatieserie de TUMBLIES, maakten de videoclip voor IK NEEM JE MEE van Gers Pardoel (17 miljoen keer bekeken) en wonnen met hun korte film MUTE de jury en publieksprijs op het HAFF, publieksprijs op Cinecourt, Roanne en Best Animation op Playgrounds.

Happy Camper is het muziekproject van Job Roggeveen. Hij schrijft de muziek en vraagt voor ieder liedje een andere vocalist. Zo werkte hij al samen met o.a. Tim Knol, Janne Schra, Blaudzun en Eefje de Visser. Happy Camper tourt live als een revueshow. Ze deden o.a. optredens op Lowlands en Noorderslag en wonnen zelfs een Edison Award. Uiteraard worden de clips bij de muziek gemaakt door Job, Joris & Marieke.

EYE International organiseert de kwalificatievertoningen van de korte film in Los Angeles en verzorgt de inzending van A SINGLE LIFE naar de Academy. Op 15 januari 2015 zal de Academy de nominaties bekend maken in alle categorieën, waaronder die voor Best Animated Short Film. De Oscars® worden uitgereikt op 22 februari 2015.

Bekijk hier de trailer van A SINGLE LIFE: https://vimeo.com/jobjorismarieke/asinglelife

Bron: EYE International